Zafer Partisi Yerel İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk, Ümit Özdağ ve Zafer Partililerin Hatay'a alınması hakkında basın açıklaması yaptı. Türk, olay yerinden yaptığı açıklamada, "Mücadelemizi hukuki yollardan sürdüreceğiz" dedi. 

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yatağındayken, canı pahasına Hatay'ı anavatana kattığını hatırlatarak, hem Hatay'ın Türkiye topraklarına katılışının yıldönümünü anmak, hem de sınır güvenliğine dikkat çekmek istediklerini, ancak engelle karşılaştıklarını ifade eden Türk, şunları söyledi:

"Sevgili milletimize buradan seslenmek istiyorum. Ulu önder Atatürk, bu bölgeyi bize ölüm yatağındayken canı pahasına hediye etmiştir, vatan topraklarımıza katmıştır. Hatay'a sınırlarımızın yol geçen hanı olmaması ve 'hudut namustur' demek için sembolik olarak mayın döşemeye gelmiştik. AKP’nin sözde İçişleri Bakanı, Sayın Genel Başkanımızın deyimiyle 'Suç İşleri Bakanı' gibi davranan, kanun ve anayasayı korumakla yükümlü insanların suç işlediği bir yerden size sesleniyoruz. 9 Temmuz Hatay’ın Türkiye’ye katılışı ve kurtuluş günü. Bu günü kutlamak için buradaydık. Onlar yasaklasa da bu eylemi çok şükür gerçekleştirmiş olduk. Ama Türk milleti bilmelidir ki, Suriye’den ve çeşitli ülkelerden teröristler, İşid’çiler, ne dolduğu belli olmayan binlerce insanın kolayca girdiği Hatay’a biz meşru yollardan giremiyoruz. Tabi ki suç işleyerek Hatay’a girebiliriz, kimse engelleyemez. Ama biz meşru yoldan, Türk milletini sandığa taşıyarak, hukuki yoldan mücadelemizi sürdürüp bu işgalcilerin yönetimine son verdiğireceğimizi buradan haykırıyoruz."

Editör: Yadigar Hanım