Şırnak, 'Yerli Pijamalı Örümcek Adam'ı ağırladı
Kahramanmaraş merkezli depremlerde çocuklara yönelik çalışmalarıyla tanınan ve Türkiye'yi gezme hayaliyle İzmir'den 'Örümcek Adam' kostümüyle yola çıkan Ayaz Salih Koç (26), 65'inci durağı olan Şırnak'a ulaştı.
Şırnak'ta çocuklarla buluşan Koç, onlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafları çektirdi. Koç, 6 Şubat depremlerinin ardından gönüllü olarak deprem bölgesine giderek, 'Örümcek Adam' kostümüyle çocukları eğlendirmişti ve bölgede yardım çalışmalarına katılmıştı. 'Yerli Pijamalı Örümcek Adam' olarak anılan Koç, yaklaşık 1 yıldır otostopla Türkiye'yi geziyor ve sosyal medya hesaplarından deneyimlerini paylaşıyor.
64 ili gezdikten sonra Şırnak'a gelen Koç, "2 bin 714 gündür yollardayım. 6 Şubat depreminde Adana, Malatya, Gaziantep, Hatay ve Diyarbakır'da gönüllüydüm. Şırnak'ta çocuklarla ve halkla buluştum. Çok mutluyum. Herkesin bir hayali vardır, benim de böyle bir hayalim oldu. Çocukların yanında olmak istedim. Bu hayalimi otostopla gerçekleştiriyorum" dedi. Bir sonraki durağı Hakkari olan Koç, "Daha çok çocukları sevindirmek, köylere ve okullara gitmek istiyorum. Nerede çocukların yüzünde bir tebessüm bırakabilirsem, orada Örümcek Adam olmak istiyorum." diye ekledi. (DHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.