Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yukarı yönünü yeni yılda daha artıran altın ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Altının 2023 yılında hızlı yükseliş göstereceğini dile getiren Memiş, 1130 TL'ye kadar yükselen altındaki artışı, "Bu artış buz dağının görünen kısmı" şeklinde yorumladı.

Altındaki yükselişin sene boyunca süreceğini, ancak mart ayına kadar keskin bir yükseliş beklediğini ifaade eden Memiş, gram altının mart ayı sonuna kadar 1500 TL seviyelerini bulacağını ileri sürdü. Yatırım için şu an altının bütün döviz birimlerinden daha makul olduğunu kaydeden Memiş, "2023 yılında yatırım sepetine dolar eklemek mantıklı olaacaktır. Altın ve gümüş bu yılın yıldızı olacak. Yabancı para birimi olarak da sterlinde bir gelişme olabilir" dedi.

FED PAARA POLİTİKASIND KISMEN BAŞARILI OLDU

Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) sıkı para politikalarının 2022 yılında başarılı olduğunu aktaran Memiş, şöyle devam etti:

"ABD ve Avrupa Merkez Bankası sıkı para politikasında kısmen başarılı oldular ve altının önünü kestiler ancak 2023 yılına girerken artık bu yıl kuralların değişeceğini söylemiştik. Şu an yaşanan artış da bizim sözlerimizi doğrular nitelikte, ben bu artışın buzdağının görünen kısmı olduğunu düşünüyorum. Mart ayı sonuna kadar gram altında 1500 liraları görmek, yıl sonuna kadar aynı şekilde gram altının 2000 lirayı bulması gayet mantıklı öngörüler."

Editör: Yadigar Hanım