Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı'nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesi sonrası zehir zemberek sözlerle İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı bir programda yeni parti kurma sinyalini verdi.

İstişare sürecini başlattığını söyleyen Ağıralioğlu, "Daha iyisini yapabilmeyi istişareye açtım. Yerel seçimin ardından istişaresini ettiği işi başlattım. İşin sonu memleketi yönetiyoruz iradesiyle buluştuğu gün, o programın bir iradesi vardır ve milletin huzuruna çıkacak. Milletin kalbine kurmak zordur partiyi. Tayyip Bey'i çok iyi izliyorum, neyin nasıl yapıldığına, yapılmadığına" dedi.

AK Parti'nin oyunun yüzde 30'un altına indiğini iddia eden ve iktidarın tek amacının muhalefeti dağıtmak olduğunu belirten CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın sözlerini de eleştiren Ağıralioğlu, "Olağanüstü bir tespit. Bu siyasi zeka demek ki yenilgide, yenildikçe zekası açılıyor" dedi

Ağıralioğlu, “Kimseyi ideolojik olarak dürtmeyen, hamaset girdabındaki tartışmalara sürüklemeyen, memleket için gelecek inşa edebilen kabiliyetimize nezaket edecek bir isim” bulacaklarını belirtti. Henüz isim belirlemediklerini ifade etti.

“Yeni bir merkez inşa edeceğiz”

Ağıralioğlu, kuracağı partinin sağ ya da solda durmayacağını, Cumhur ya da Millet ittifaklarına yakın olmayacağını anlatarak, “Yeni bir merkez inşa edeceğiz. Siyaset merkezinin sağı solu yok. Eski siyasetin parsellenmiş alanının ve ideoloji devrinin bittiğine inanıyorum” dedi.

CHP'den Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına yanıt CHP'den Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına yanıt

Kadroda kimler olacak?

Ağıralioğlu, “Kadronuzda kimler olacak?” sorusuna da, “Siyasetin şimdiye kadar yetiştirdiği bütün kıymetli ve şöhretli adamlar memleketi bugüne getirdi. Bugünden sonra yetişmiş, nitelikli, hangi işi yapıyorsa onun en iyilerinin memleket hizmetine sunulacağı liyakatli şöhretsizler teklif edeceğim” yanıtını verdi.

Editör: Habererk Com