Olayın geçmişini ve bu başlığın sebebini kısaca özetlemek gerekirse, durum şundan ibaret;

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu bir basın toplantısı düzenledi.

Bu basın toplantısına atıfta bulunarak Yeni Akit yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu gazetedeki köşesinden "Biz sandık ki, her şeye rağmen, İyi Partililer de, bu ülkenin dindar insanlarının yanında yer alır. Yanılmışız. Yavuz Ağırailoğlu şahsında yanılmışız. O, eşcinsellerden yana imiş" diyen Karahasanoğlu, “Konuş dediysek 'Kandil adına, ibneler adına konuş' demedik!" dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu sosyal medya hesabında küçük videolarla Karahasanoğlu’na cevaplar verdi. O basın toplantısında aslında konuyu anlattığını izah etmeye çalıştı.

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu ise dünkü yazısında Ağıralioğlu’n hem özür diledi hem de helallik istedi.

Karahasanoğlu "İnternet sitelerinde iki-üç sayfa olarak (Yaklaşık 15 dakikalık konuşmaya tekabül eder) haberleştirilen ilk metinlerde olmayan ve Ankara Baro Başkanı’nın sözlerini eleştiren 3 dakikalık bölümün de olduğunu gördüm. İşte tam bu noktada.. Yavuz Bey’den ben helallik talep ediyorum." dedi.

AMA SOSYAL MEDYA BU, DURUR MU HİÇ?

Bu olaylar gündemde tüm sıcaklığı ile devam ederken, sosyal medyada bir metin dolaşmaya ve bir takım sorular sorulmaya başlandı.

Soruların en kritiği ise “AKP iktidarının izni ile 28. 6. 2015 LGBT onur yürüyüşleri başladığında ibneler adına mı sustunuz?” oldu.

“Bu zamana kadar ibneler adına mı sustunuz?” başlıklı elden ele, gruptan gruba dolaşan o metin şekilde;

BU ZAMANA KADAR İBNELER ADINA MI SUSTUNUZ?

Yazımın başlığında okuduğunuz ‘’Bu zamana kadar ibneler adına mı sustunuz?’’ sorusunu, İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu’na ‘’İbneler adına konuşma’’ diyen Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu’na soruyorum!

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’na hitaben, “Konuş dediysek Kandil adına, İBNELER adına konuş demedik!" ifadelerini kullanıp hızını alamayarak aşağıdaki şekilde saydırmıştı;

"Biz sandık ki her şeye rağmen İYİ Partililer de bu ülkenin dindar insanlarının yanında yer alırlar. Yavuz Ağıralioğlu'nun şahsında yanılmışız. O, meğer eşcinsellerden yana imiş"

Ben de şimdi buradan Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu’na soruyorum?

Soru 1;

Recep Tayyip Erdoğan, 9. 10. 2002 de, eşcinsellerin hak ihlâli yaşadıkları ve kendi yönetimlerinde herhangi bir ayrıma maruz kalmayacaklarını taahhüt ettiğinde neden itiraz etmediniz, ibneler adına mı sustunuz?

Soru 2;

AKP'nin onayı ile 8.4. 2007 de LGBT Öğrenci Derneği kurulduğunda ibneler adına mı sustunuz?

Soru 3;

31.5. 2007 de İstanbul’da 170 yataklı LGBT oteli açıldığında ibneler adına mı sustunuz?

Soru 4;

29.11. 2011 de 6251 sayılı LGBT yasası çıkarıldığında ibneler adına mı sustunuz?

Soru 5;

5. 4. 2013 de LGBT kurumsal olarak sosyal medya platformlarında yerlerini alırlarken ibneler adına mı sustunuz?

Soru 6;

2013 de Türkiye’de ilk defa Üniversite öğrencisi iki erkek birbirleriyle evlenirken ibneler adına mı sustunuz?

Soru 7;

AKP iktidarının onayı ile 2. 5. 2013 de ‘’MÜSLÜMAN EŞCİNSELLER DERNEĞİ- MEŞCİD’’ kurulduğunda ibneler adına mı sustunuz?

Soru 8;

AKP iktidarının izni ile 28. 6. 2015 LGBT onur yürüyüşleri başladığında ibneler adına mı sustunuz?

Soru 9;

AKP iktidarının onayı ile Türkiye’de LGBT dernek sayısı 23.10. 2015 tarihi itibariyle 22 olduğunda ibneler adına mı sustunuz?

İBNELİK ADINA!

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu!

İbnelik adına bütün bunlar bir bir hayata geçirilirken siz niçin sustunuz, bu ne biçim Müslümanlık ve bu ne şekil bir ahlâki düşünce yapısı?

İyi Partili Yavuzağıralioğlu’na ‘’İBNELER ADINA KONUŞMA’’ derken, yıllardır ibnelik adına sustuğunuzu hiç aklınıza getirmediniz mi?

Pek muhterem ve pek Müslüman zat!

Din dersi kitaplarında Kelime-i tevhit'ten Hz. Muhammed sav İsmi çıkartılırken… Fâtiha suresinin ve Amennerrasulü’nün son bölümleri bilerek ve kasten yanlış yazılırken de susmuştunuz!

Sizin, toplum adına din, ahlâk ve diyanet diye bir meseleniz yok mu?

Sizin tek mesele ve gayeniz var, o da;

Yamandığınız siyâsi partinize ve liderinize zarar gelmemesi.

BİR DİĞER ÖNEMLİSİ İSE;

Diyanet İşleri Başkanı bu konuda Kur’an’da olanı konuşmuştur ki bu konuşmaya karşı gelmek çok büyük bir ahlâksızlıktır ve karşı gelenleri lânetliyorum.

NE VAR Kİ;

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu’na yukarıda sorduğum 8 sorumun aynısını Ali Erbaş'a de soruyor ve kendisine diyorum ki;

Sayın Ali Erbaş!

Siyâsetin lağım akan çıkmaz ara sokaklarından uzak dur ve sadece Allah’a, Kur’an’a ve HZ. Muhammed’e sav yakın ol!

Kulağın ve kalbin SARAYDA değil, Allah ve Kur'an'da olsun!

3 Mayıs 2020
TC. TC Orhan Kiliçoğlu

Editör: TE Bilişim