NATO ikinci savaştan sonra ABD tarafından sovyetleri dengelemek ve avrupa coğrafyasını kontrol altında tutmak için 70 yıl önce ABD öncülüğünde kurulan bir pakttır. .

Türkiye, NATO'ya girmek için müracaat etmiş ama her defasında önümüze geldiği gibi bir bedel ödememizi istediler. Güney ve Kuzey Kore savaşında (aslında ABD-SSCB savaşı idi) Güney Kore'nin yanında (aslında ABD'nin yanında) savaşa girdi. Şehitler verdik gazilerimiz oldu. Bedelini şehit kanlarıyla ödediğimiz  NATO üyeliğimiz gerçekleşti. 

Aslında NATO, 70 yılın sonunda başarılı bir birliktelik.Avrupa coğrafyasında son 200 yılda 119 savaş yapılmış. NATO'nun şimdiki üyeleri yüzyıllarca birbirleriyle savaştılar.Ama NATO'dan sonrasında bir savaş yok. Avrupa devletlerinin ekonomik seviyelerinin ileri gitmesinin sebeplerinden biri olarak da sayılabilir. 

Son NATO zirvesi Brükselde yapıldı. 
Kapanış bildirgesinden anlaşılan, NATO'nun bundan sonra Rusya ve Çin ile daha yoğun bir mücadeleye girişeceğidir.

1950 li yıllarda ABD'nin Sovyetleri dengelemek için “yeşil kuşak“ projesi vardı. Ülkemizde de etkileri görülen yeşil kuşak projesinin devamı olarak Büyük Ortadoğu Projesi hayata geçirildi. Hatta BOP'un eşbaşkanlığını da sözde bizim başbakanlığımıza vermişlerdi

Yeşil kuşak ve BOP büyük ölçüde amacına ulaşmış projelerdir. Yeşil kuşağın sonunda sovyetler birliği dağıldı. 
Devam eden BOP'un da Yemen'i bitirdiği,Libya'yı,Irak'ı,Suriye'yi üçe böldüğü; Mısır,Suudi Arabistan'ı peyk yaptığı ve valilerle yönettiği, sıradaki devletlerin de İran ve Türkiye olduğu da gizlenmiyor. 

Herşey ortada yani.

Emperyalizm her yönü ile Afganistan'da yenildi. Önce Rusya sonra ABD.

NATO'nun yeni projesinin,Afganistan'ın başkenti Kabil'den başlayıp,Baltık Denizi'ne kadar olan bölgeyi ABD adına kucaklamak gibi duruyor.
Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Polonya'da açılan yeni ABD askeri üsleri, Ukrayna'nın NATO'ya alınmasına yeşil ışık yakılması. Bu projenin işaretleri sayılabilir. 

NATO'ya girmek için Kore'de bedel ödemiştik ya!
Şimdi de NATO'da kalmak için Afganistan'da bedel ödememizi istiyorlar gibi görünüyor. 

Malûm, Afganistan'ın hem Rusya ile hemde Çin ile sınırı var. Sokakları, dağları dikenli ve taşlı. ABD askerlerinin narin ayaklarına ya dikenler taşlar batarsa değilmi(?) . 

İçerden de bazı guruplar organize edilir “Mehmetçik Kabil'e “diye slogan da attırıldı mı tamam!

Yeni eşbaşkanlık mevcuttakilere mi hayırlı olsun yoksa yerine geleceklere mi (?)