İYİ Parti Kurucu üyesi ve iş insanı Ahmet Erdemli, Darphane'ye, madeni paraların hurda değerinin gerçek değerinin daha fazla olduğu yönünde soru yöneltti.

Erdemli CİMER üzerinden Darphane'ye yönelttiği soruya yönelik yaptığı açıklamada, "Uzun zamandır Darphane Daire Başkanlığına madeni paralarımızın hurda değerleri hesabından ve kötü niyetli insanların paralarımızı hurdaya verip ülkemiz ekonomisine zarar verdiği konularından ve kimi sektörler açısından daha değerli madeni para gerekliliğini bazen videolarla bazen basın yoluyla bazen direk yazışarak anlattık. Nihayet bugün Darphane Daire başkanlığı CİMER üzerinden yeni madeni paraların kısa sürede piyasaya sürüleceği cevabını tarafıma vermiştir." dedi

CİMER'in Ahmet Erdemli'ye verdiği yanıtta ise çalışmaların daha önceden başlatıldığı, yakın zamanda da tedavülde bulunan paralardan farklı paraların tedavüle verileceği belirtildi.

CİMER'in açıklamasının ardından tedavüle sürülecek madeni paralar merak konusu oldu. Türk Lirası'nın değer kaybettiği vurgulanırken, "5 lira madeni paraya mı dönecek? Yeni 2,5 liralık paralar mı tedavüle sürülecek? Akıllara paraların değer kaybının ardından 10 lira da mı madeni paraya dönüşecek?" sorularını akıllara getirdi.

Editör: Yadigar Hanım