Ülkemizdeki demokrasi ve siyaset kültürünün bugüne kadarki gelişiminden hareketle bir durum analizi yapılarak Türk Milleti'nin YENİ SİYASİ OLUŞUMdan beklentileri karşılanmalıdır.

Durum analizinden sonra ortaya çıkan problemler ve çözüm önerilerimiz "İlkelerimiz"e (10 D-Stratejisi) uygun olarak geliştirilmelidir.

İlkelerimiz (10 D-Stratejisi);

1-       Demokrasi

2-       Değerlere bağlılık

3-       Değişim

4-       Dönüşüm

5-       Devlet Kurumlarının Kapsayıcı ve Millet Odaklı Olmasını Sağlamak

6-       Din, İnanç ve Vicdan Hürriyetini Temin Etmek

7-       Dede, Ata ve tarihimize vefa ve sevgi, geleceğimize, gençlerimize ve kadınlarımıza saygı

8-       Dış Ticaret Odaklı Ekonomi Politikaları

9-       Dış Türkler ile Birlik

10-       Dünyada, bölgemizde ve ülkemizde istikrar ve barış

PROBLEM  ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

PROBLEM  1- Evrensel demokratik siyaset kültüründen uzaklaşılmış, siyasilere güven kalmamış, yozlaşma yaygınlaşmıştır. Hepimizin yaşayarak gördüğü gibi, eski Türk siyaset anlayışı tıkanmış, evrensel düşünceden uzaklaşılmıştır, hiçbir meseleye çözüm üretilememektedir.

Çözüm olarak yeni anayasada seçilme yaşının 18'e indirilmesi gibi maddeler liyakat sorusunu gündeme taşımıştır.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Yeni siyasi oluşum; yeni siyaset kültürünün oluşması ve temiz siyaset anlayışının yerleşmesini sağlayacak ülke gerçeklerine uygun öneriler getirmektedir.

10 D ilkemizin 1. Maddesi Demokrasidir. Adaleti sağlayan liyakati esas alan demokrasi anlayışı değişim ve dönüşüm ilkeleri ile gerçekleşecek ve 4.0 Endüstri çağının gerekliliklerine göre sürekli iyileştirilecektir. Dede, Ata ve tarihimize vefa ve sevgi, geleceğimize, gençlerimize ve kadınlarımıza saygı ilkesi çerçevesinde faydalı eğitim, kültür, iş ve sosyal hayat sunmak ve siyasi tecrübelerinden faydalanmak üzere kanaat önderlerine danışmak ve kuracağımız sistem ile onları temiz siyasete kazandırmak hedefimizdir. Parti tüzüğüne göre uyulması zorunlu olan sistemimizde; İl başkanı, ilçe başkanı, parti genel başkanı, başkan oldukları dönemde Cumhurbaşkanı, Belediye Başkanı, Meclis üyesi adayı olamaz. Sonraki dönemlerde aday olabilir. Yönetim kurulları ve organları kadın ve erkek eşit sayıdan oluşur. Erkek veya kadına pozitif ayrımcılık yapılmaz. Eşitlikçi bir yaklaşım sergilenir. Milletvekili adayları, Belediye Meclis üyesi adayları, MKYK, kadın erkek eşit sayıdan oluşur. Tek sayılı adaylık durumunda tek aday 25 yaş altı üniversite mezunu 1 kadından oluşur. Çift sayılı adaylık

durumunda 1 kadın 1 erkek olmak üzere 2 adet 25 altı üniversite mezunu gençten oluşur. Aday sıralaması oylamasına tüm üyeler katılır ve sıralama belirlenir.

Her türlü toplantıda önce kadınlar oturur. Yer kalırsa gerektiğinde Başkan öne olmak üzere erkekler oturabilir.

PROBLEM 2-Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulurken evrensel demokratik değerler esas alınarak geliştirilen Türk siyasi yapısı, 20 yüzyıl a yabancı servisler tarafından şekillendirilip, kontrol edilmiş ve yozlaştırılmıştır. Bu yapı şimdi intihar edercesine Türkiye'nin geleceğini tehdit etmektedir.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Yeni siyasi oluşum 10 D ilkesine göre değerlere bağlılık düşüncesini esas almaktadır. Buna göre Cumhuriyetin kuruluş esaslarına bağlılık Türk demokrasisinin sağlam temeller üzerinde gelişmesini sağlayacaktır. Öz değerlerimiz dediğimiz millî ve manevi kültür değerleriyle çağın evrensel değerlerinin gereklerini yerine getiren bir millet olarak daima yükselmek ve ilerlemek hedefimizdir. Bu bağlamda yabancı servisler tarafından pasifleştirilen değil Türkiye'nin menfaatlerini gözeten aktif bir politika güdülecektir.

PROBLEM 3- Mevcut kısır anlayışlar toplumsal taleplerden habersiz ve duyarsızdır. Kanaatimizce toplumun beklentilerini bilinçli olarak göz ardı etmektedir ve kendi kısır anlayışında ısrarcı ve baskıcı davranmaktadırlar. Bu anlayışlar Türk insanını bunaltmış ve öğrenilmiş çaresizliğe hatta umutsuzluğa itmiştir. Bu kısır döngü toplumun bir kesimini son dönemlerde iflah olmaz bir akıl tutulmasına sürüklemiş, sürekli yaşadığı siyasi hayal kırıklıkları Türk insanının siyasetten soğumasına yol açmıştır. Algı yönetimi sonucunda istikrarın anlamı her ne pahasına olursa olsun tek bir partinin iktidar olması anlamına hapsedilmiştir. Bunun sonucunda "Birbirinden farkları yok, hiç olmazsa istikrar devam etsin" düşüncesi ile umutsuzca inanmadığı ve sevmediği halde mevcut partilere mecbur ve mahkum edilmiştir. De facto ülkeyi yöneten tek adamın zaafları ve yine tek adam yönetimindeki diğer partilerin bilinçli ve bilinçsiz bu kontrollü yapıları, Türkiye'yi gerçek manada uluslararası bir tuzağa çekmiştir. Ülkeyi bu tuzaktan kurtarmakla görevli olanlar bu tuzakla mücadele etmesi gerekenler de liyakatsizleri ile, adaletsizliğin kurbanı olmuşlar ve son yaşananları ibret ve üzüntüyle müşahade ettiğimiz gibi, bazıları da bu tuzağın figüranları olduklarını ortaya koymuşlardır.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Yeni siyasi oluşum 10 D 5. ilkesine göre devlet kurumlarının kapsayıcı ve millet odaklı olmasını sağlamak şiarımızdır.

"Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir" ilkesine göre adaletle hükmedilmelidir. Devlet sadece adaleti dağıtan değil, sağlayan, gözeten, sürdüren ve sürekli iyileştiren olacaktır. Bu nedenle bütün kamu, resmi ve özel kurumlar şeffaf, adil, milli, ahlaki, kültürel, sosyal, ekonomik açıdan vatandaş odaklı bir demokrasi yönetimi sergileyecek, Bütün kurumlar bilimsel düşünceye, yasalara, evrensel değerlere, milli ve manevi değerlere bağlı olacak, ülkenin kaynakları birilerine değil millete ait olacaktır. Millete ait olan kaynaklar işin ehli kişilerce yönetilecektir.

Toplumun beklentisi şu an beka bilinci ile birlik olmaktır. Kendi akıllarıyla yönetemeyen İktidar tarafından sürekli dış güçler, üst akıl vb. bizi tehdit ediyor diyerek milleti korkutmuş, bilinç altına öğretilmiş bir çaresizlik yerleştirmiştir.

Bunlar kendi çaresizliklerinin ve işbirliğinin ifadesidir.

Emperyalist güçlerin işbirlikçisi olan bir iktidarın ülkeyi felakete götüren, devlet kurumlarımızı çökerten bir zihniyete destek vermek için değil, bu oyunu bozmak için birlik olmalıyız. Bedeli ne olursa olsun işbirlikçilerden ülkeyi kurtarmalıyız.

Emelleri, ajandaları farklı olan işbirlikçiler başkanlık sistemine geçişi bir kurtuluş olarak gördükleri için toparlanıyoruz görüntüsü verseler de bunun da

milleti aldatmak için yeni bir maske olduğu sağduyu sahibi herkesin malumudur, çünkü bir metal yorgunluğundan kendileri bahsetmektedir.

Elbette bu oyunları püskürtmek ve varlığımızı korumak için Türk Milleti birlik olmaya hazırdır. Yeni siyasi oluşum milletten alacağı bu birlik gücü ile bütün işbirlikçileri hızla adalete teslim edecek, bir daha inisiyatif almalarının önünü yasalarla kesecektir.

PROBLEM 4-Kötü yönetim sonucu PKK, FETÖ ve diğer terör cemaatleri ile paralel çalışılarak Türkiye her türlü istilaya açık hale getirildi. Terör kandan beslenenler tarafından azdırılmıştır.

Terörle gerçek bir mücadele yapılmamaktadır. Aksine çözüm süreci gibi gerçek dışı politikalar insanımızı ayrıştırmıştır.

AKP iktidarı hiç bir milli hassasiyete önem vermemiş, milli değerlere saldırılmasına göz yummuş hatta teşvik etmiştir. Türk ve Türkiye düşmanlığını içselleştirerek öz değerlerimiz yok edilmeye çalışılmıştır. Ülkede yağmacı bir zihniyetin yaygınlaşmasına, Türkiye'nin geleceğini karartılmasına göz yumulmuştur. Karşı gibi görünse de, IŞİD zihniyetini, FETO inancını yaymak ve PKK'nın hedeflerini gerçekleştirmek yolunda gizli ittifak içindedirler. Mevcut yapı, kargaşayı iktidarının devamı için kullanmakta, her türlü istismara açık olarak, gerçek manada terörle yeterli mücadele yapılmamaktadır. Hala devlet kadroları terör destekçileri ile doludur. Yanlış, mesnetsiz, kişilere dayalı dış politikalarla Türkiye'yi yalnızlığa ve çaresizliğe mahkum etmişlerdir. Ülkeye kontrolsüz biçimde her türlü istismara açık dört milyona yakın Suriyeli ve diğer ülkelerden ilticacı ve göçmen sokulmuştur. Bunların içinde her türlü terör yanlısı vardır ve bunlar her türlü istismara ve kullanılmaya hazır bir çaresizlik içindedir. Ülkemiz de CİA, MOSSAD, Alman, İngiliz istihbarat örgütleri ne yazık ki kurumlaşmış haldedirler. PKK on beş yıldan beri mevcut iktidar tarafından korunmuştur ve şehirlerde her türü mühimmatı depolamasına ve teşkilatlanmasına göz yumulmuştur. AKP içinde, medyada ve sarayda hala PKK ve FETO etkin yerlerdedir. AKP etki ajanlarıyla doldurulmuş olan medya vasıtasıyla toplumsal algıları yönetmekte, milleti kendisine mahkummuş gibi hissettirmektedir.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Yeni siyasi oluşum 10 D 10. ilkesine göre Dünyada, bölgemizde ve ülkemizde istikrar ve barışın teminatı Türkiye her türlü istilaya karşı koyacak güçtedir. Her şeye rağmen millet birlik içindedir. Ayrıştırmak için hatta bölmek için yıllardır uğraşılmasına rağmen bunu başaramayacaklar. Bu birlikteliğimiz Dış Türkler ile Birlik ilkemizle genişleyecek ve güçlenecektir.

Demokrasilerin kendini koruma hakkı vardır. Bu kural çerçevesinde iktidarımızda çağdaş yöntemler ile terör yok edilecek, Türkiye terörsüz bir ülke olacaktır.

Gerçek manada kaynaklarımızın iyi yönetilmesi ve üretime dayalı bir ekonomik sistemle kısa sürede ekonomik sıçramayı gerçekleştirebiliriz.

Öz değerlerine bağlı olan Türk Milleti için ilerlemenin, mutluluğun, insan hak ve hürriyetlerinin yegâne teminatı değerlere bağlı bir nesildir. Uluslararası alanda meşru ve kutsal, adil ve insancıl, iradesini icraata geçiren bir Türkiye hedefimizi en yüce bir amacımız olarak görüyoruz. Göçmenlerin 1 yaşından itibaren kapsayıcı devlet kurumlarınca eğitime alınmaları, en kısa sürede Türkçe ve Türk kültürünü öğrenmeleri ilerideki entegrasyonu sağlayacak, olası gasp, kriminalite ve gettolaşma önlenecektir. 300 Bin atama bekleyen öğretmenlerimiz ve gönüllüler ile bu problem çözülecektir. Bu göçmenlerin çoğunluğu kendi ülkesine dönmeyecektir. Ancak dönenler de Türkçe bildikleri ve Türk kültürünü tanıdıkları için ileride Türkiye'nin menfaatlerine aykırı hareket etmeyecektir.

PROBLEM 5- Varlık sebebinin bu yapıyla mücadele etmesi gerektiğini ifade eden MHP yönetimi de Türkiye'yi tehdit eden yapılarla mücadele etmek yerine destek vermektedir. MHP tabanına rağmen gerçekleşen bu görüntü MHP tabanını çok üzmüştür. Bu durum şu gerçeği de ortaya koymuştur. MHP sistem tarafından kontrol edilen bir yapı haline getirilmiş, seçimlerde tabanın bütün itirazlarına rağmen seçim listelerinin neden öyle hazırlandığı gerçeği de anlaşılmıştır. Devlet Bahçeli ve ekibi böyle önemli, kritik zamanlarda tercihini bütün itirazlara, karşı çıkışlara rağmen hep iktidardan yana koymuş, MHP fikriyatının tersine kararlar almıştır. Seçim listelerini de bu durumlar da kendisine itiraz edemeyecek, kendisi ile beraber hareket edecek adamlardan oluşturmuştur. Zaten itiraz edenleri de partiden ihraç etmiştir. Devlet Bahçeli, MHP gibi, milli refleksi, milli duyarlılığı çok yüksek olan bu kitlenin hassasiyetlerini zayıflatmış, donanımlı, bilgili, tecrübeli insanları partiden uzak tutarak, sadece emrine itaat edebilecek tıynetteki, insanları parti yönetimine getirerek, on dokuz yıldan beri de fikrin gelişmesini engelleyen, tam tersine, yüzeysel, fikri dayanağı ve kültürü zayıf olan bir kitleyi sokak jargonu ile ifade edilen, sadece PKK düşmanlığı üstünden yapılan kısır bir milliyetçilik anlayışına mahkum etmiştir. Hal böyle olunca, on beş yıldan beri bayrak, millet ve devlet düşmanı olan bir akımın, bir gecede değiştiğini sanarak onların iktidarlarını korumak amacıyla usulen hatta mecburen vatan, millet, bayrak sever olduklarına inandırmıştır. Demokrasiyi getirmiş olan Gazi Meclis ne yazık ki, demokrasiyi rafa kaldırıp diktatoryal bir yönetime bütün yetkilerini devretmek için çalıştırılmıştır. Vaziyet sıkıntılıdır. MHP artık bu durumdan sonra hem tabanının hem halkın güvenini kaybetmiştir. Herkesin alay ettiği bir parti konumuna düşürülmüştür.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Milli merkezli yeni siyasi oluşumun vizyonu bilimde, sanayide, teknolojide, kültürde, sporda, eğitimde, sağlıkta, adalette velhasılı tüm alanlarda evrensel değerlere bağlı ve adaletli, dünyanın en kalkınmış, en ileri, en medeni, en gelişmiş, en güvenilir, en çok gıpta edilen ilk 10 ülkesi arasında sürekli iyileşerek yer almak üzere politika üretmektir.

Partimizde bağlayıcı olarak kurulacak olan sistem sayesinde Genel Başkan ortak akılla karar verecek ve kararlara uyacaktır. Sistem ADALET ve LİYAKATİ şart koşacak.

Her türlü seçime (Yönetim, delege, Milletvekili vs.) o teşkilata bağlı tüm üyeler katılır. (sadece belirli delegeler değil)

Yönetim kurulu başkanları sadece 2 dönem üst üste başkanlık yapabilir. Her türlü seçim başarısızlığında (Cumhurbaşkanlığı, Millet vekilli çıkaramama, Belediye Başkanı çıkaramama) yönetim komple istifa eder ve olağanüstü kongre yapılarak yönetim yenilenir. Başarısızlığa uğramış başkan en az 1 dönem yeniden başkan adayı olamaz.

İl başkanı, ilçe başkanı, parti genel başkanı, başkan oldukları dönemde Cumhurbaşkanı, Belediye Başkanı, Meclis üyesi adayı olamaz. Sonraki dönemlerde aday olabilir.

Yönetim kurulları ve organları kadın ve erkek eşit sayıdan oluşur. Erkek veya kadına pozitif ayrımcılık yapılmaz. Eşitlikçi ve adaletli bir yaklaşım sergilenir.

Milli Merkezli bir oluşumun şimdi tam zamanıdır. Yeni bir siyaset anlayışı ile her şeyi bir tarafa bırakarak, bütün bu ihanetlere karşı yeni bir direnç ve enerjiyle bilenerek, bir karşı atağa geçip,

MHP'nin hatalarından ders alarak , artık "Türk siyasetinde yirminci yüzyıl ideolojileri iflas etmiştir" diyerek, artık bizi parçalamaktan başka işe yaramamış, sağ ve sol kavramlarını arkamızda bırakarak, hepimiz, herkes, yirminci yüzyılın, şartlarından ve gerçekliğinden doğan ideolojik yaklaşımlardan, bakış açısından kurtularak, çökmüş olan, gerçekliğini artık kaybetmiş, iflas etmiş paradigmaların peşinden koşmayı bırakarak, bu ideolojilerin bize giydirdiği düşünce kalıplarından kurtularak, ülke ve dünyanın yeniden geldiği, şekillendiği 21. yüzyıla yeni bir bakış açısı ile bakmalıyız. İsimlerimizin arkasına eklenmiş olan ve bizi birbirimize düşman eden, cu, cı, cü, çı, ist' lerden kendimizi artık kurtarma zamanıdır. Beyinlerimizi önce bu işgalden kurtarmalıyız. Dünyaya ve içinde yaşadığımız topluma yeni bir göze bakabilmenin yolunu bulmak zorundayız. Bayrak, Vatan, Bağımsızlık, Özgürlük ve Demokrasi gibi değerlerimize sarılarak, milletimizin bekası için birlik çağrısı ile, günün şartlarını göz önüne alarak, dünyaya milli merkezden bakan, günümüzün toplumsal talep ve ihtiyaçlarına cevap verecek yeni, kucaklayıcı, bütünleştirici bir siyaset anlayışını temellendiren, -Yeni fikirlere açık, statik olmayan, dinamik, -İtaat değil, demokratik katılımı benimsemiş, -Lidere değil, ortak akla, -Ehliyet ve liyakate değer veren, -Dogmaların değil, aklın ve ilmin yön verdiği, -Çağın bilgi ve birikimlerinden yararlanmayı metot olarak benimsemiş, -Hukukun üstünlüğüne, insan hak ve hürriyetlerine inanmış, Yeni siyasi bir oluşumu beraberce gerçekleştireceğiz...

PROBLEM 6- Türk siyaseti yozlaştırılmıştır. Kimlik ve inanç üzerinden siyaset en kolay iştir. Eski siyaset anlayışı bunlar üzerinden yürütülmektedir ve toplumu ayrıştırmakta ve ortak hedeflere yönlenmesini engellemektedir.

Türk seçmeni bugüne kadar hiç talepkar olmadı. Yukarıdan partilerin kimlikler ve inançlar üzerinden hazırladıkları oyuna edilgence katıldılar.

Yeni siyasi oluşum 10 D Dönüşüm ilkesine göre Türk siyasetinde zihniyet dönüşümü için yeni bir fırsat doğmuştur. Hiç kimsenin Türk insanının umudunu kırmaya hakkı yoktur.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Yeni siyaset anlayışı 10 D din, inanç ve vicdan hürriyetini temin etmek ilkemiz gereğince bu ayrıştırıcı dili kaldırıp, bütünleştirici bir dil kullanarak, herkesin inanç ve yaşama biçimine saygılı olarak, ortak hedeflere doğru toplumu yönlendirmelidir.

Toplumsal taleplere kulak verilmelidir. Gerçekten bağımsız, şahsiyetli, milli bir dış politika... Reel sektöre önem veren, 4.0 Endüstri çağının gerekliliğini kavramış, üretime dayalı bir ekonomik model... İlim ve teknolojik gelişmeyi artıracak, sıradan insanlar değil, zekalarını kullanabilen, sorgulayabilen bilgili ve şahsiyetli bireyler yetiştiren bir milli eğitim politikası... Gerçekten adaletle yönetilen, hürriyet içinde ekonomik refah toplumu yaratmayı amaçlamış bir siyaset anlayışı...

Gerçekten devletin bütün kurumların da demokratik, denetlenen ve şeffaf yönetim bir anlayışın yerleştirilmesi... Nitelikli ve liyakatli bir yönetim kadrosu, Adaleti temellendirmiş bir yönetim anlayışı yeni kurulacak yapının en önemli prensibi olmalıdır.

Ücretlere uygun temel ihtiyaç giderlerinin, iletişim, ulaşım vb. belirlenmesi sayesinde refah ve mutlu bir yaşam sağlanmalıdır. Yeni siyasi anlayışta, siyaset rant ve servet kazanmanın yolu olmaktan çıkarılacak, siyaset yetişmiş insanlar arasında bir hizmet yarışı olacaktır. Parasız sağlık, eğitim, huzurlu emeklilik politikası. İnsanların, günün şartlarına göre, insanca yaşayabileceği bir ücret politikası. Yönetim biçimi olarak sistemin kişiye dayalı eksikliklerinin iyileştirilmesi.

Üçlemesi ile kullanılır. Yargı bağımsızlığı ve yasalar önünde herkesin eşitliği sağlanır.