Yeni partinin kurulacağını artık herkes ilan etti. Bu parti nasıl olacak? Kimler olabilir? Mecliste grup gücü ne olacak? Bu yazımda bu sorulara veya diğer sorulara cevap arayacağım.

***

Bu partide Türk Milleti’nin sevilen sayılan ve sürpriz olacak bomba isimler olacaktır. pkk terör örgütünün sempatizanları ve Fetö’cüler hariç herkes olacak. Yani vatan hainleri hariç herkes bu partinin parametrelerini oluşturacak.

***

Bu oluşum, ana iskeletinin Türk Milliyetçilerinin oluşturacağı, Merkez bir parti görünümü şimdiden kazandı.

***

TBMM’de meclis grubu oluşturmak için 20 üstü milletvekilinin bir partinin olması lazımdır. Bunu da herkes biliyor. Bağımsız milletvekili Nuri Okutan bey, katıldığı Krt’de yeni partinin aşağı yukarı 30 milletvekiline ulaştığını açıkça ilan etti. Meclis grubu hem Salı günü tüm haber kanalları ve ana haber bültenlerinde haber değer olduğu için gösterilmesi bakımından önemlidir. Diğer önemi ise arkanda Meclis gücünün olması, iktidar baskısının kısmen azalması bakımından önemlidir.

***

Peki 2019’da ne yapılacak? Hemen bu sorunun cevaplarını yazayım. 2019’da 3 seçim var.  2019’da elbette diğer iki seçim olan belediye ve TBMM seçimlerinin önemi büyüktür. Ama en önemli seçimler Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Akp+Mhp Saray bloğunun adayının artık Erdoğan olduğu ortada. Mhp’ye de 20-30 milletvekili arası meclis grubu kurmasına yönelik Akp’de verilecek milletvekilleri de ortada. Buna karşılık Mhp’nin de adayının Erdoğan olduğu da artık kesinleşti. Peki  meşru muhalefetin adayı kim olacak? Çatı aday formüllü bir seçim olmayacağını ve herkes kendi adayı ile seçimlere girilsin 2.turda bakarız tavrıyla hareket edileceği muhalefet bloğunun kesin gibi bir şey.

***

2.tura yeni partinin adayı Meral Akşener’in kalacağı da kesin gözüyle bakılıyor. Tabiyiki Allah ömür ve izin verirse.

***

Yeni partinin parametrelerini sade ve basit bir dille analiz yaptım.