"Tek Araçla Gidelim" (TAG) sloganlarıyla güncel duruma kavuşan Martı TAG, Martı uygulaması içerisinden seçenekler yardımı ile rahatça araç bulmanızı sağlıyor. Uygulamaya kaydolduktan ya da giriş yaptıktan sonra gitmek istediğiniz konumu ve mevcut durumunuzu haritadan işaretlerseniz o yönde ilerleyecek araç sürücüleri sizlerin teklif ettiği ücret karşılığında istediğiniz yere kadar götürüyor. Ayrıca Martı TAG, bu yolculuklarda sürücüden ya da sizden bir komisyon almıyor. 

"BENDE TAG SÜRÜCÜSÜ OLMAK İSTİYORUM” 

Martı TAG'i kullanmak için telefonunuza uygulamayı indirmeniz yeterli. TAG Sürücü uygulumasını indirdiğiniz ve istenilen belgeleri uygulama içerisine yüklediğiniz takdirde sizde bir TAG Sürücüsü olmuş oluyorsunuz.  

“UYGULAMA YASAL MI?” 

Martı TAG, İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası’yla dava sürecinde. 

Dava dilekçesinde belirtilen neden ise insanların, tanımadıkları kişilerin kendi belirledikleri ücret ile birlikte yolculuk yapması ve ticari taşıma ruhsatı olmayan bireylerin vergi ödemeden yolcu taşıması. Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem TAG hakkında, TAG'ın Anayasada bulunan hatır taşımacılığı maddesine uygun olarak yolculuk yapıldığı ve yasal olduğu ifade etti. 

   

Editör: Buse Ceren Balta