Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ndeki değişiklikle 1 Ocak itibarıyla tarife ve fiyat listelerine ilişkin belgeler lokanta, restoran, kafe ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde giriş kapısının önüne ve masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konacak.

Marketlerin 30 gün içinde bozulabilen tarım ve gıda ürünlerinin parasını 45 gün içinde üreticiye ödemesi zorunluluğu getirildi.

Canlı yayında ekonomi kavgası Canlı yayında ekonomi kavgası

Otomotiv ve emlak sektörlerinde aldatıcı ve sahte ilanların önlenmesi amacıyla internet satış platformlarına ilan verenlerin kimlik ve iletişim bilgilerini doğrulama yükümlülüğü getirildi.

Platformlar ilan verenlerin ilan verme yetkilerinin bulunup bulunmadığını da kontrol edecek.

28 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayınlanan “Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik" ile Airbnb ve benzeri günlük konut kiralamaya dair yeni kural ve düzenlemeler de 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.

Yönetmelikle birlikte 100 günden az süreyi kapsayan konut kiralamaları “Turizm Amaçlı Konut Kiralaması” kapsamına alındı, bu kapsamda bulunan konutların kiralanmaları ile ilgili denetim ve yetki Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildi.

Yeni düzenlemenin uygulanmasıyla kiralanan konutların girişlerine plaket asılması zorunlu hale gelecek.

Editör: Habererk Haber Merkezi