Yeniden Refah Partisi’nin Siverek Belediye Başkan Adayı olan Hasan İzol, AKP’den ayrıldıktan sonra merkez seçim bürosunu açtı. Binlerce kişi büro açılışına katıldı ve büyük bir miting havası esti. Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar da Siverek’e geldi. Siverek halkı Gülpınar’ı coşkuyla karşıladı ve büro açılışında Gülpınar ve İzol’un konuşmalarını ilgiyle dinledi.

“SİVEREK HALKI AKILLI, UYANIK VE GÖRÜŞLÜDÜR’’

AKP'den dikkat çeken açıklama geldi AKP'den dikkat çeken açıklama geldi

Gülpınar, büro açılışında Siverek’in bu fırsatı değerlendireceğini söyledi. “Siverek halkı akıllı, uyanık ve görüşlüdür. 31 Mart’ta sandığa giderken de bu akıl, uyanıklık ve görüşünü ortaya koyacaktır” dedi. Gülpınar, büro açılışından sonra kültür merkezinde İzol’un Proje Tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda İzol’un projelerini dinleyen Gülpınar, projelerin Siverek için uygun ve sürdürülebilir olduğunu ve Siverek’in kalkınmasına ve değişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

İZOLLER VE BUCAKLAR ARASINDA REKABET

Hasan İzol, geçen ay AKP’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne (YRP) katıldı ve Siverek Belediye Başkan adayı oldu. İzol, AKP’den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Siverek Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı. AKP ise Siverek’te Bucak aşiretinden bir aday çıkardı. Şanlıurfa’nın tanınmış aşiretlerinden Bucak aşiretinin önemli isimlerinden Ali Murat Bucak, AKP’nin Siverek Belediye Başkan adayı oldu. Ali Murat Bucak’a, 2019’da CHP’den Siverek Belediye Başkan adayı olan Mehmet Fatih Bucak destek verdi.

Kaynak: Haber Merkezi