Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'nde Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı, Vatan Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, ANAVATAN Partisi, Hür ve Dava Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi , Genç Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti heyetleri ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Bayramlaşma görüşmesinde Yeniden Refah Partisi adına Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, MKYK üyesi ve Genel Başkan Danışmanı M. Fatih Uğurlu, Kadın Kolları Ekonomik ve Sosyal İşleri Başkanı Aynur Yangaz ve Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner hazır bulundu.

20 Temmuz'da Kıbrıs'ta çifte bayram yaşadık

AK Parti ile yapılan bayramlaşma görüşmesinde Başta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti adına Genel Başkan Yardımcısı Özlem ve Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Aytın Aydın ile Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Muhammed Cem Çekerek'den oluşan bayramlaşma heyetine Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan'ın selamlarını ve bayram tebriklerini ileten Bekin, Bayramın 1. günü KKTC'de Cumhurbaşkanlığı'nın davetlisi olarak Kıbrıs Barış Harekatının 47. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere katıldıklarını ve bu ziyarette 2 bayram birden yaşadıklarını söyledi.

1974 ruhu ile hareket edersek Kıbrıs'ta çözüm yakın

Kıbrıs meselesinin çözümünde atılacak adımlarda Hükümetin yanında olduklarını vurgulayan Bekin, şunları söyledi:

" 20 Temmuz Salı günü Çifte bayramın yaşanması dolayısıyla Kıbrıs'ta farklı bir manevi atmosfer gördük. Kıbrıs'ta 2 devletli çözüme yönelik adımların atılması en büyük önceliğimizdir. 1960'lardaki gibi Rumlarla bir arada olmaya yönelik Türkleri azınlık olarak gören bir çözümün mümkün olmayacağı ortadadır. Zaten uzun yıllardan beri devam eden görüşmelerde Annan planı dahil olmak üzere Rum kesimi çözümsüzlük ortaya koyuyor. Türkiye açısından özellikle Doğu Akdeniz'deki bulunan hidrokarbon yataklarından sonra ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere meseleye dahil olması sonrasında işimiz zor gibi görünse de biz 1974 ruhu ile hep beraber hareket edersek bunun da üstesinden gelebileceğimiz kanaatindeyiz."

İktidar'a Afganistan çağrısı: Sadece Taliban'la görüşerek olmaz…

Afganistan konusuna da değinen Bekin, Doha'da yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkacağını düşünmediklerini, İstanbul'da Türkiye'nin öncülüğünde sadece Taliban'la değil tüm tarafların olacağı bir barış görüşmesinin çözüm olabileceğini savundu.

Bekin, " Afganistan'ı terk eden dış güçler, tıpkı Suriye'de olduğu gibi Türkiye sorunun tarafı yapmaya çalışıyor. Türkiye daha sağduyulu davranarak Afganistan'da sorunun değil çözümün tarafı olmalı. Doha'da sorunun çözümü için sadece Taliban ile görüşen Hükümet bir an önce İstanbul'da tüm tarafların olduğu bir barış zirvesi tertip etmelidir." dedi.

D-8'in 10 yıllık yol haritasını olumlu karşılıyoruz

Haziran'da Çırağan Sarayı'nde düzenledikleri D-8 zirvesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Bekin, " Erbakan Hocamız öncülüğünde 24 yıl önce D-8 kurulduğunda 8 Müslüman ülkenin ekonomik değerleri Çin'in ekonomik değerlerinin üstünde idi. Fakat ne yazık ki 24 yıl boyunca D-8'de arzulanan hedeflere ulaşılamadı ve Çin günümüzde bu ülkeleri ekonomik olarak katladı. Son olarak D-8 Dakka Bildirisi'nde alınan 10 yıllık yol haritası kararlarını memnuniyetle karşılıyoruz. Hükümetimizin bu konuda atacağı her türlü adımı da destekleriz." ifadelerini kullandı.

KKTC'de öncü lider Necmettin Erbakan'ı rahmetle yad ettik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan adına başta Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ve partililerin Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, gelecek bayramlarda sağlıklı ve yüz yüze bayramlaşmayı ümit ettiklerini belirtti.

Kıbrıs'taki yaşanan çifte bayrama da değinen Zengin şunları söyledi:

"Kıbrıs'ta dünyaya verilen mesaj açısından olmak önemli idi. Diğer siyasi parti temsilcileri ile konuyu değerlendirir iken Sayın Bülent Ecevit'i ve Sayın Necmettin Erbakan'ın rahmetle yad ettik hem de ne kadar öncü lider olduklarının altını çizdik. Rahmetli Erbakan sadece iç politikada değil dünyanın kurgusunun düzelmesi konusunda özgün ve öncü fikirlerinin önemli bir yeri var. Tabii bu minvalde özellikle dünyanın önemli noktalarında Türkiye'nin müdahil olduğu yerlerde Afganistan gibi Cumhurbaşkanımızın da ortaya koyduğu perspektif ile çözümün daha insani daha hızlı ve daha barışçıl bir şekilde geldiğini şahit olduk. Bundan sonrası için de böyle olacağı temennisinde bulunuyoruz."

Genel Başkan Yardımcısı Bekin diğer partilere de Genel Başkan Erbakan'ın selamını ve tebriğinin yanı sıra, partisinin Kıbrıs ve Afganistan konusundaki görüşlerini ileterek, mübarek kurban bayramının ülkemize ve İslam alemine hayırlı olmasını temenni ettiklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim