Açık oturum programları ile dikkatleri çeken Öztürk Yılmaz hakkında araştırmalar yapılıyor. Öztürk Yılmaz kimdir? Öztürk Yılmaz kaç yaşında, nereli? Öztürk Yılmaz hayatı ve biyografisi!

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

Doğum tarihi: 19 Eylül 1970

Kaç yaşında: 50 yıl yaşında

Nereli: Ardahan,

Öztürk Yılmaz, 19.09.1970'de Ardahan'ın Açıkyazı Köyü'ndedünyaya geldi. İlkokulu köy okulunda okudu.Lise eğitimini Ardahan'da devam etti. Eşi Özay hanımla lisedetanıştı. Ardahan Lisesi son sınıfta nişanlandılar. Daha sonra ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü kazanarak Ankara'ya geldi.AB'nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) Master yapmıştır. Evli ve üç kız babası olup, çok iyi seviyede İngilizce, Rusça ve Portekizce bilmektedir.

ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya (Daire Başkanı) Daireleri ile Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığında (Daire Başkanı olarak) görev yaptı. Yurtdışında ise, Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde (Müsteşar)olarak görevler yaptı. 2013 yılında Musul Başkonsolosu, 2015 yılında Tacikistan Büyükelçisi oldu.

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri ile 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde CHP Ardahan Milletvekili olarak TBMM'ne girdi. 16-17 Ocak 2016 tarihine yapılan CHP Kurultayında PM üyeliğine seçildi.3 yıla yakın Dışişlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

CHP'nin, yönetimden FETÖ ve bölücü kesimlerin partiden uzaklaştırılmasını istemesi ve parti içindeki diktatörlüğe başkaldırdığı için YCHP yönetimi tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde partiden ihraç edilmiştir. İŞİD'in elinde 101 gün esir tutuldu ve işkence gördü. Döndükten sonra Dışişleri Bakanlığı'na dilekçe vererek kendisine verilebilecek herhangi bir tazminatı kabul etmedi. Eğer bir tazminat olacaksa bunu vatan için canlarını feda eden şehit çocuklarına bağışlamak istediğini yazılı olarak beyan etti ve tazminat almadı. Esir olduğunda Gazi ünvanı verilmesini de istemedi ve talepte bulunmadı.

20 Kasım 2018 tarihinden 20 Temmuz 2020 tarihine kadar Ardahan Bağımsız Milletvekili olarak görevine devam etti. Türkiye'de artık bu düzenle devam edilemeyeceğini 20 Temmuz 2020 tarihinde YENİLİK PARTİSİ'ni kurarak özgürlük, üretim, adalet, sosyal barış ve diğer alanlarda güçlü ve milli bir programla halkımızın karşısına çıktı.

Editör: TE Bilişim