Adana depremi davasında kamu görevlileri hakim karşısında
6 Şubat depremlerinde Adana'da yıkılan ve 96 kişinin hayatını kaybettiği Hasan Alpargün Apartmanı'na ilişkin davada, dönemin kamu görevlileri ilk kez hakim karşısına çıktı. Seyhan Belediyesi'nin eski İmar Müdürü Alim Erdoğan, müşteki avukatının "Evrakları inceliyor muydunuz?" sorusuna, yılda yaklaşık 900 ruhsat verdiklerini ve tüm evrakları kapsamlı incelemesinin mümkün olmadığını belirtti. İnşaat mühendisi Ferhat Yağ ise, binaya yalnızca iskan için gittiğini ve önceki süreçlerden sorumlu olmadığını, 15 katlı binalarda genellikle 1-2 kat gezdiklerini ve uygunsa diğer katlara çıkmadıklarını ifade etti.
Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıklar Alim Erdoğan ve Ferhat Yağ'ın savunmaları ile müştekilerin ifadeleri alındı. Erdoğan, imara ilişkin süreçlerin İmar ve İskan Müdürlüğü'ne ait olmadığını ve iskan belgelerindeki imzanın kendisine ait olmadığını savundu. Müşteki avukatlarının sorularına yanıt veren Erdoğan, ara ara inşaat kontrolleri yapıldığını da belirtti. Müştekiler, sanıklardan şikayetçi olduklarını dile getirirken, avukatları tutuklama ve adli kontrol tedbirleri talebinde bulundu.
Savcı, mütalaasında sanıklar hakkında yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasını ve dosyanın, 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen müteahhit Hasan Alpargün'e ilişkin dosya ile birleştirilmesini talep etti. Sanıklar ve müdafileri ise yeniden bilirkişi raporu alınmasını ve tutuklama taleplerinin reddini istedi. Mahkeme heyeti, Alim Erdoğan, Sitare Koçoğlu, Ferhat Yağ ve Sevda Canpolat hakkında yurt dışı çıkış yasağı kararı alırken, duruşmayı 31 Ekim tarihine erteledi. Hasan Alpargün, daha önce olası kastla birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak karar daha sonra bozulmuştu.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.