Adana'da 36 derece sıcaklık: Gençler sulama kanallarında yüzdü

Adana'da 36 derece sıcaklık: Gençler sulama kanallarında yüzdü
Adana'da etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle bazı gençler, tehlikeli olmasına rağmen sulama kanallarında yüzerek serinledi.

Adana'da termometreler 36 dereceyi gösterirken, vatandaşlar park ve bahçelerdeki ağaç gölgelerinde serinlemenin yollarını aradı. Ancak, bazı gençler tehlikeye aldırmadan sulama kanallarına girerek serinlemeyi tercih etti.

17 yaşındaki Gökhan Kurnaz, kanalda yüzerken yaptığı açıklamada, 'Hissettiğimiz sıcaklık 50 dereceyi buldu, bu yüzden serinlemek için kanalda yüzüyoruz. Havuzları tercih etmiyoruz çünkü orada akıntı yok, bizi sürüklemiyor. Ancak, yüzme bilmeyenler için burası çok tehlikeli. Kimseye kanalda yüzmeyi tavsiye etmiyoruz' dedi.

18 yaşındaki Hakan Günaltı ise sıcak havadan bunaldıklarını belirterek, 'Adana resmen yanıyor, yapacak bir şeyimiz yok. Bir haftadır serinlemek için sulama kanalına giriyoruz. Yaklaşık 10 yıldır bu bölgede yüzüyoruz. Bizim için buralar tehlikeli değil ama çok sayıda kişi burada boğularak hayatını kaybetti. Yüzme bilenler için burası güzel ama bilmeyenler kesinlikle gelmesin' şeklinde konuştu.

9281-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.