Adana'da down sendromlu çocuklar için özel müzik dinletisi
Çukurova Belediyesi ve Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği iş birliğiyle, Hayalpark Tesisleri'ndeki Engelli Yüzme Havuzu'nda down sendromlu çocuklar için özel bir etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, mahalle muhtarları, dernek başkanı Hacer Sinar, Güney Kore'den gelen gönüllü bir müzik topluluğu, özel gereksinimli çocuklar ve aileleri katıldı. Güney Koreli gönüllüler, down sendromlu çocuklar için müzik dinletisi sundu; orkestranın ezgileri havuz ortamını şenlik alanına dönüştürdü.
Başkan Kozay, etkinlik boyunca çocuklarla selamlaştı, ailelerle sohbet etti ve Çukurova Belediyesi'nin her bireyin eşit, değerli ve görünür olduğu bir kent hayal ettiğini belirterek, "Farklılıklarımızla zenginleştiğimiz, kalpten kalbe kurulan bağların gücüne inandığımız bir buluşma gerçekleştirdik. Engel yok, sadece kocaman bir sevgi var. Her bir çocukta ayrı bir umut, ayrı bir enerji gördük. Down sendromlu çocuklarımızın gülümsemesi, Güney Kore’den gelen gönüllülerimizin yüreğiyle buluştu. Bu anlamlı etkinlikte bir kez daha gördük ki engel dediğimiz şey, zihinlerde başlıyor. Çukurova’da sosyal belediyecilik anlayışıyla her bir bireyin hayatına değer katmak için çalışmalarımız devam edecek. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum." dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.