Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere, görevine dönüşte ilk olarak Havşeri İsale Hattı'nı inceledi
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, hakkında uygulanan 'konutu terk etmeme' adli tedbirinin kaldırılmasının ardından görevine döndü. Göreve dönüşünün ilk gününde makamına uğramadan, şehrin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Havşeri İsale Hattı'ndaki çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Tutdere, 5 Temmuz'da Aziz İhsan Aktaş liderliğindeki suç örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve görevden uzaklaştırılmıştı. İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin adli kontrol kararını kaldırmasıyla yeniden göreve başlayan Tutdere, şehrin temel ihtiyaçlarını karşılayacak projelerde aksama yaşanmaması için titizlikle takipte olduklarını vurguladı.
Başkan Tutdere, yaptığı açıklamada, haksız ve hukuksuz uygulamanın sona erdiğini belirterek, Havşeri İsale Hattı'nın yenilenmesi çalışmalarını yerinde incelediğini söyledi. Yaklaşık 5,5 kilometrelik hattın yenilenmesi ve deplase işlemlerinin kısa süre içinde tamamlanarak Adıyaman'a içme suyu temininin sağlanacağını ifade eden Tutdere, halkın yanında olduklarını ve Adıyaman'a hizmet etmekten onur duyduklarını dile getirdi. Daha sonra belediye ve Emlak Konut personeliyle birlikte kahvaltı yaptı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.