Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere, Romanya'dan Gelen Gazetecileri Ağırladı
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Romanya Profesyonel Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti. GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'ın daveti üzerine Adıyaman'a gelen Romanya'lı gazeteciler, Başkan Tutdere ile bir araya geldi.
Federasyon Başkan Yardımcısı Claudius Mihail Dociu başta olmak üzere, Antena 3 ve Romania TV temsilcileri ile Gazete Balkan'dan gazeteciler heyeti oluşturuyordu. Başkan Tutdere, Romen gazetecilere Adıyaman'ın tarihi, doğal güzellikleri ve zengin mutfağını tanıtma fırsatı buldukları için memnuniyetini dile getirdi. Anadolu misafirperverliğinin en güzel örneklerini sergilemeyi hedeflediklerini vurguladı ve tüm Romen halkını Adıyaman'ı ziyaret etmeye davet etti.
6 Şubat depremlerinin ardından gösterilen uluslararası dayanışmaya değinen Tutdere, Romanya'nın desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Bu anlamlı ziyaretin gerçekleşmesinde emeği geçen GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'a da ayrıca teşekkürlerini sundu. Romanya Profesyonel Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Dociu ise Türkiye-Romanya ilişkilerinde basının önemli rolüne dikkat çekerek, Adıyaman ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.