Adıyaman Belediyesi yaz spor okullarını başlatıyor: 7 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor

Adıyaman Belediyesi yaz spor okullarını başlatıyor: 7 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor
Adıyaman Belediyesi'nin yaz spor okulları 7 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Adıyaman Belediyesi, yaz spor okullarına 16 Haziran 2025 tarihinde başlıyor. Yüzme, futbol ve kız voleybolu branşlarında düzenlenecek olan okullardan yaklaşık 7 bin öğrencinin faydalanması hedefleniyor.

Yaz spor okulları, Sağlıklı Yaşam ve Spor Kompleksi ile belediyeye ait diğer spor tesislerinde gerçekleştirilecek. Yüzme kursları 6-11 yaş arası çocuklara yönelik olup, kız ve erkek grupları için ayrı günlerde, pazartesi hariç her gün, cankurtaran sertifikalı altı eğitmen eşliğinde verilecek. Futbol kursları ise 7-14 yaş arası çocuklara yönelik olarak Adıyaman Belediyesi futbol tesislerinde, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Adıyaman Belediyespor'un deneyimli antrenörleri tarafından yürütülecektir.

10-15 yaş arası kız çocukları için sınırlı kontenjanla açılacak voleybol kursları, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Adıyaman Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, çocukları sporla buluşturmanın kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın etkili bir yolu olduğunu belirterek, yaz spor okullarının bu amaç doğrultusunda büyük bir özenle hazırlandığını vurguladı. Tutdere, çocukların yeni arkadaşlıklar kuracağını, birlikte hareket etmeyi öğreneceğini ve belki de yeteneklerini keşfedeceğini ifade ederek, geleceğin yıldızlarını bu okullarından yetiştireceklerini söyledi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.