Adıyaman Belediyesi'nden İller Bankası kesintisi açıklaması: 50 milyon TL'lik azalma

Adıyaman Belediyesi'nden İller Bankası kesintisi açıklaması: 50 milyon TL'lik azalma
Adıyaman Belediyesi, İller Bankası'ndan 50 milyon TL'lik ödenek kesintisi yaşadı.

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Temmuz ayı meclis toplantısında İller Bankası'ndan gelen ödenekten 50 milyon TL'lik bir kesinti yaşandığını duyurdu. Bu kesintinin, hizmet binasının inşası başta olmak üzere, çeşitli yatırımlarda ve hakediş ödemelerinde aksamalara yol açtığını belirtti.

Tutdere, Adıyaman Belediyesi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısında 13 ana ve 6 ek gündem maddesi olmak üzere toplam 19 maddeyi görüştüklerini ve karara bağladıklarını açıkladı. Toplantıda, belediyenin çalışmaları ve devam eden projeleri hakkında meclis üyelerine bilgi verildi. Kesintinin 2010 yılı ve sonrasına ait memur ve emekli sandığı keseneklerinden kaynaklandığını vurgulayan Tutdere, belediyenin mali dengesini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Başkan Tutdere, yaşanan olumsuzluklara rağmen hizmetlerin aksatılmayacağının altını çizdi. Adıyaman halkının depremden kaynaklı zorluklarla mücadele ettiğini ve belediyenin de bu süreçte kaynak sorunlarını aşmak, yeni çözümler üretmek ve şehrin ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştığını belirtti. Bu görevin, hem belediye meclisinin hem de tüm ekibin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Tutdere, meclis üyelerine teşekkür ederek, alınan kararların Adıyaman halkının yararına olacağını dile getirdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.