Adıyaman İsias Otel Davası: Kamu Görevlileri 2'nci Kez Mahkemede

Adıyaman İsias Otel Davası: Kamu Görevlileri 2'nci Kez Mahkemede
Adıyaman'daki İsias Otel'in depremde yıkılması sonucu hayatını kaybeden 72 kişi için açılan davada kamu görevlilerinin ikinci duruşması yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Adıyaman'daki İsias Otel'in yıkılması sonucu 72 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, kamu görevlilerinin ihmali nedeniyle açılan davada ikinci duruşma gerçekleşti. 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde, otelin yıkılmasıyla birlikte enkaz altında kalan 72 kişi hayatını kaybetmişti. Kurbanlar arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı öğrenci voleybolcular, antrenörler ve tur rehberleri de bulunuyordu.

Soruşturma sonucunda, otelin 1993 yılındaki ilk yapım ruhsatını onaylayan dönemin Adıyaman Belediyesi İmar Müdürü Y.G., 2001 yılındaki ikinci yapı ruhsatında imzası bulunan İmar Müdürü M.S.A., Ruhsat Büro Şefi B.B., dönemin Belediye Başkan Yardımcısı O.B., Yapı Kontrol Biriminde görevli daimi işçi A.K. ve Ruhsat Büroda görevli teknisyen F.K., 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyorlar.

İkinci duruşma öncesinde, hayatını kaybedenlerin yakınları adliye önünde pankart ve dövizlerle toplandı. KKTC Başbakanı Ünal Üstel'in de katıldığı duruşmada, Başbakan Üstel, İsias Otel davasını KKTC hükümeti olarak en başından beri büyük bir dikkat ve hassasiyetle takip ettiklerini vurgulayarak, 'Burada bulunmamız, bu büyük acıyı yaşayan ailelerimizle aynı hissiyatı taşıyan bir devletin ve halkının, ailelerin yanında dimdik durma iradesidir' dedi. Daha sonra Başbakan Üstel ve yakınları duruşmayı izlemek için adliyeye girdiler.

36634-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.