Afyonkarahisar Sucuk Müzesi'nde 1 yılda 30 bin ziyaretçi
Afyonkarahisar'da kurulan ve Türkiye'deki ilk Sucuk Müzesi, açılışının birinci yılında 30 bin ziyaretçiyi ağırladı. Ücretsiz olarak ziyarete açık olan müzede, 1920 yılından bu yana kullanılan sucuk üretim aletleri sergileniyor.
Özel bir şirket tarafından organize sanayi bölgesinde bulunan sucuk ve pastırma üretim fabrikasında yer alan müze, firma yönetim kurulu üyelerinin yıllarca topladığı 100 yılı aşkın geçmişe sahip ekipmanları sergiliyor. Ziyaretçiler, ahşaptan kıyma makineleri, bıçaklar, masatlar, sucuk dolum makineleri ve 1943 model bir nakliye aracını inceleyebiliyorlar. Ayrıca, etlerin işlenişi, eski dolum makineleri, baharatlar, eski zırh makineleri ve firmanın ilk dükkanının maketi de sergileniyor.
Müze, hayvancılık ve sucuk üretiminin tarihini anlatan bilgilendirici panolarıyla da dikkat çekiyor. Ziyaretçilerden Mehmet Arıkan, müzenin geçmişe yolculuk sağladığını ve sergilenen eşyaların oldukça ilginç olduğunu belirtti. Sucuk Müzesi İşletme Müdürü Mehmet Doğan ise müzenin ücretsiz olduğunu ve yaklaşık 1060 metrekarelik alanda eski makineler ve teçhizatları sergilediklerini, eski dükkanlarının birebir maketini ve firmanın 1920 yılında kurulduğunu vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.