Ankara'da 10 binden fazla öğrenci Üniversite Tanıtım Günleri'nde buluştu

Ankara'da 10 binden fazla öğrenci Üniversite Tanıtım Günleri'nde buluştu
Ankara'da düzenlenen Üniversite Tanıtım Günleri'ne 10 binden fazla öğrenci katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 26-27 Temmuz 2025 tarihlerinde dördüncüsünü düzenlediği Üniversite Tanıtım Günleri'nde üniversite adayı gençleri Türkiye'nin dört bir yanından gelen 56 üniversiteyle buluşturdu.

Ankara Kent Konseyi işbirliğiyle Atatürk Kapalı Spor Salonu ve Sergi Sarayı'nın bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe 10 binin üzerinde öğrenci katıldı. Öğrenciler, üniversitelerin kurdukları stantlarda bölüm içeriklerinden kampüs yaşamına kadar birçok konuda doğrudan bilgi alma fırsatı buldu. Etkinliğe katılan veliler de üniversite yetkilileriyle görüşerek çocuklarının tercihlerine yön verecek bilgiler edindi.

ABB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar, etkinliğin iki gün sürdüğünü ve 50'den fazla üniversitenin öğrencilerle yüz yüze görüşerek tercihlerine yardımcı olduğunu belirtti. Üniversite temsilcileri de etkinlikten memnuniyetlerini dile getirirken, öğrenciler ise etkinliğin tercih sürecinde kendilerine büyük kolaylık sağladığını ve fikirlerini değiştirmelerine yardımcı olduğunu ifade etti. Öğrencilerden Elif Buse Öke, Salih Ünlü, Onur Gedikli ve Hayat Turgut, etkinlikle ilgili olumlu görüşlerini paylaştılar.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.