Ankara'da eğitim-istihdam ilişkisi konferansla masaya yatırıldı
Ankara Kent Konseyi Çalışma Hayatı ve İstihdam Çalışma Grubu, "Çalışma Hayatı Konferansları" serisinin ilkisini "Ankara’da Genel Durum ve Eğitim-İstihdam İlişkisi" temasıyla gerçekleştirdi. OSTİM Teknik Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen konferansta, uzman akademisyenler Ankara'daki eğitim-istihdam ilişkisini ele aldı. Konferansta, kentteki istihdam sorunları ve mesleki eğitimin istihdamdaki rolü tartışıldı.
AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, açılış konuşmasında ölçülebilir bir iş hayatının önemini vurguladı. Yılmaz, "Ölçülebilir olmadığımız müddetçe, kamuya, hayata, insanlara, emekçiye hükmetmeye devam edeceğiz. Geleneksel birikimlerimizden ilham alan, toplumun birikimini üretim konusu haline getirebilen bir ekonomi oluşturmadığımız müddetçe, Batı’nın 100 yıl taktığı sektörlere rekabet etmenin bedelini ödeyeceğiz." dedi. AKK Çalışma Hayatı ve İstihdam Çalışma Grubu Sözcüsü Metin Karaman ise Ankara'nın 2 milyon 300 bin istihdamla istihdamın başkenti olduğunu belirterek, çalışma grubunun Ankara'daki iş yaşamına yönelik projeler üretmeye devam edeceğini ifade etti.
OSTİM Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ufuk Türen, "Ankara’da Çalışma Hayatına Bakış" konulu sunumunda eğitim-istihdam ilişkisini, iş gücü, işsizlik türlerini ve nedenlerini ele aldı. Türen, iş hayatında iş ahlakı ve zaman yönetiminin önemine dikkat çekerek, Ahilik kültürüne vurgu yaptı. OSTİM Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve MYO Müdürü Dr. Turan Şişman ise "Mesleki Eğitim İstihdam İlişkisi OSTİM Teknik Üniversitesi Örneği" konulu sunumunda, üniversitenin öğrencileri mesleki hayata hazırlamada eğitim ve istihdam arasında kurduğu bağı anlattı. Şişman, Türkiye'de mesleki eğitimi artırmaya yönelik çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirtti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.