Ankara'da LGS sınavı başladı

Ankara'da LGS sınavı başladı
Ankara'da LGS sınavı başladı, 1 milyon 10 bin 916 öğrenci sınava girdi.

Ankara'da, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınava giren binlerce öğrenci, bugün sabah saatlerinden itibaren okulların yolunu tuttu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavın ilk oturumu için öğrenciler, sınav merkezlerinde hazır bekledi. Çankaya ilçesindeki Anıttepe Ortaokulu'nda, öğrenciler sınav öncesinde güvenlik kontrolünden geçirildi ve sınıflara alındı.

Okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı ve velilerin okul bahçesine girişi yasaklandı. Saat 09.30'da başlayan ilk oturumda öğrenciler, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil sorularını cevapladı. Okul önünde bekleyen velilerin heyecanı ise gözlerden kaçmadı.

Yurt genelinde 1 milyon 10 bin 916 öğrencinin başvurduğu sınavın ilk oturumu saat 10.45'te sona erdi. Ardından verilen aranın ardından saat 11.30'da ikinci oturum başladı ve sınavlar saat 12.50'de tamamlandı. Okul önünde bekleyen aileler, çocukları kadar heyecanlı olduklarını belirterek, tüm öğrencilere başarılar diledi.

226162-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.