Antalya'da 33 Yıllık Arama Sonuçlandı: DNA Testiyle Anne Buluşması

Antalya'da 33 Yıllık Arama Sonuçlandı: DNA Testiyle Anne Buluşması
33 yıl süren arayışın ardından Antalya'da bir kadın, DNA testiyle biyolojik annesini buldu.

Antalya'da yaşayan 49 yaşındaki Nilşad Parmaksız, 16 yaşında biyolojik annesinin farklı biri olduğunu öğrendikten sonra 33 yıl boyunca annesini aradı. Uzun süren arayışın ardından, mahkeme kararıyla annesine ait olduğu düşünülen mezar açıldı ve yapılan DNA testi, Parmaksız ile mezardaki kişi arasında yüzde 99,99 uyum olduğunu ortaya koydu.

Parmaksız'ın biyolojik annesi Münibe Nilsun Pekcan'ın kimliğinin tespiti için Antalya 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Mahkeme süreci, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü raporu ve Nevşehir'de bulunan mezardan alınan DNA örneğinin incelenmesiyle devam etti. Yıllarca süren belirsizlik ve karmaşık duyguların ardından, DNA sonucu Parmaksız'ın tek isteği olan annesinin adının kimliğine eklenmesi yolunda önemli bir adım oldu.

Parmaksız, annesini bulmanın buruk bir mutluluk olduğunu belirterek, "Annemi buldum ama keşke hayatta olsaydı" dedi. Avukat Yaşar Bayar ise sürecin sonuna yaklaşıldığını ve önümüzdeki günlerde Parmaksız'ın nüfus cüzdanında annesinin isminin yer alması yönündeki hakkına kavuşacağını açıkladı. Münibe Nilsun Pekcan'ın ölüm nedeninin zehirlenme olarak kayıtlara geçtiği de belirtildi.

252822-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.