Antalya'da 9,38 TL'lik kargo ücreti bahanesiyle 54 bin 215 TL dolandırıcılık

Antalya'da 9,38 TL'lik kargo ücreti bahanesiyle 54 bin 215 TL dolandırıcılık
Antalya'da bir iş insanı, sahte bir kargo mesajıyla dolandırıldı ve hesabından 54 bin 215 TL çekildi.

Antalya'da yaşayan 70 yaşındaki iş insanı Talip Yörükoğlu, 17 Mayıs'ta telefonuna gelen bir mesajdaki linke tıklayarak dolandırıldı. "PTT Posta Bildirimi" başlıklı mesajda, teslim edilemeyen bir kargonun fabrika deposunda beklediği ve teslimat için 9,38 TL ödeme yapılması gerektiği belirtiliyordu. Yörükoğlu, linke tıkladıktan sonra PTT logosunun kullanıldığı sahte bir internet sayfasına yönlendirildi ve ödemeyi gerçekleştirerek kart bilgilerini girdi.

Ödemeyi yaptıktan sonra kargosunun ulaşmasını bekleyen Yörükoğlu, 2 gün sonra hesabından 54 bin 215 TL'nin Bahreyn merkezli bir firmaya gönderildiğini fark etti. Hesap hareketlerini inceleyen Yörükoğlu, dolandırıcılık nedeniyle bankaya başvurdu. Bankadan herhangi bir bildirim almadığını belirten Yörükoğlu, bankanın da bu olayda kusurlu olduğunu düşünüyor.

Yörükoğlu, yaşadığı olayı anlatırken, ofisinin kapalı olması nedeniyle kargosunun ulaşmadığını düşündüğünü ve şüphelenmeden linke tıkladığını, kart bilgilerini girdiğini ve sonrasında hesabından yüksek miktarda paranın çekildiğini dile getirdi. Olayın ardından bankaya itiraz eden Yörükoğlu, yaşanan dolandırıcılığın önlenmesi için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

10574-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.