Antalya'da sivrisinek mücadelesi: Denizden karaya kapsamlı ilaçlama

Antalya'da sivrisinek mücadelesi: Denizden karaya kapsamlı ilaçlama
Antalya Büyükşehir Belediyesi, karada ve denizden ilaçlama yaparak sivrisinek ve haşerelerle etkin mücadele yürütüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında sivrisinek ve haşere sorunuyla etkin mücadele için kapsamlı bir plan uyguluyor. Karada yoğun ilaçlama çalışmaları yapılırken, falez bölgelerinde ise özel ilaçlama tekneleri kullanılarak denizden müdahale ediliyor. Bu kapsamlı çalışma, Antalya'nın 19 ilçesinde yıl boyunca devam eden vektörel mücadele çalışmalarının bir parçası.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, 640 kilometrelik sahil şeridi boyunca ve iç sularda da ilaçlama faaliyetlerini sürdürüyor. Çevre Sağlığı Şube Müdürü Mesut Çınar, dört mevsim boyunca kesintisiz ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdiklerini ve uçkun ve larva mücadelesi verdiklerini vurguladı. Denizden yapılan ilaçlamaların yanı sıra çay, dere ve göllerde de mücadeleye devam edildiğini belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, belediyenin vektörel mücadeledeki etkinliğini övdü. İlaçların laboratuvar testlerinden geçirildiğini, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun ve çevre dostu olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Çetin, belediye personelinin düzenli eğitimler aldığını ve sahadaki uygulamaların denetlendiğini de sözlerine ekledi. Ayrıca, büyük bir bütçenin kullanıldığını ve bu bütçenin yalnızca su püskürtmek için değil, etkili ilaçlama için kullanıldığını vurguladı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.