Avcılar öğrenci yurdunda tahliye krizi: Kapılar ve yataklar götürülmek istendi

Avcılar öğrenci yurdunda tahliye krizi: Kapılar ve yataklar götürülmek istendi
Avcılar'daki Canan Dağdeviren Kız Öğrenci Yurdu'nda tahliye kararı sonrası yaşanan olayda, firma yetkilileri eşyaları götürürken polis müdahale etti.

Avcılar Belediyesi tarafından 28 Ekim 2018'de, biliminsanı Canan Dağdeviren'in adını taşıyan 700 yataklı kız öğrenci yurdu, özel bir firma tarafından işletiliyordu. Ancak, firma yetkililerinin belediyeye verdiği taahhütleri yerine getirmemesi üzerine belediye, tahliye davası açtı. Davayı kaybeden firma, Mayıs ayında binanın bazı katlarını boşalttı ve eşyaların bir kısmını başka bir yere taşımaya çalıştı.

Bu taşıma işlemi sırasında, firma yetkilileri öğrencilerin kaldığı 3 kattaki kapı ve yatakları da götürmeye çalışırken, Avcılar Belediyesi yetkilileri ve polis ekipleri müdahale etti. Firma yetkilileri, malzemeleri tadilat için götürdüklerini iddia etti, ancak belediye bu açıklamayı kabul etmedi. Olay, DHA muhabiri tarafından görüntülendi.

Avcılar Belediyesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mahkeme kararına göre tahliye işleminin başladığını ve öğrencilerin güvenli bir şekilde tahliyelerinin sağlandığını belirtti. Hukuki sürecin devam ettiğini ve kamuoyunun bilgilendirileceğini ifade etti. Öte yandan, öğrenci yurdunun olaydan sonra boş olduğu öğrenildi. Yurtta 24 saat ayakta tedavi kliniği, ücretsiz kahvaltı (son dönemde kısıtlı), fitness salonu, Türk hamamı, sauna, kütüphane ve çalışma odası gibi olanaklar bulunuyordu.

248302-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.