Aydın'da yangın soruşturması: Tutuklu itfaiye eri Turgay Gezgin cezaevinde intihar etti
Aydın'ın Nazilli ilçesinde meydana gelen yangında hayatını kaybeden Fatma Gezgin ve çocukları Deniz (11) ve Toprak Gezgin (4) için yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan itfaiye eri Turgay Gezgin, cezaevinde intihar etti. Yetkililer, Gezgin'in koğuştaki ranzaya kendini astığını doğruladı.
18 Mart sabahı, Nazilli ilçesi Yeşil Mahalle 372 Sokak'taki bir apartmanın ikinci katında yangın çıktı. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Nazilli İtfaiye Amirliği'nde görevli Turgay Gezgin'e ait evde çıkan yangında, Gezgin'in eşi ve çocukları hayatlarını kaybetti. Yangının söndürülmesinin ardından yapılan incelemede, Fatma Gezgin ve çocuklarının yaşamını yitirdiği tespit edildi. Gece mesaisinden dönen Gezgin ise olay yerinde baygınlık geçirdi ve Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Fatma Gezgin ve çocukları, otopsi işlemlerinin ardından Eğriboyun Mezarlığı'nda defnedildi.
Soruşturma kapsamında, 11 yıldır Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Nazilli İtfaiye Amirliği'nde görev yapan Turgay Gezgin, kundaklama suçlamasıyla gözaltına alındı. Ardından, Gezgin'in nişanlısı Nazilli Devlet Hastanesi hemşiresi F.T. de gözaltına alındı. İki şüpheli adliyeye sevk edildi, Gezgin tutuklanırken, nişanlısı F.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne nakledilen Turgay Gezgin'in, bu sabah kaldığı koğuştaki ranzaya kendini astığı tespit edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.