Belgin Uygur Sivas'ta: 'Birliğimizi yaşanmışlıkla mühürlüyoruz'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Sivas'ta düzenlenen ‘Bir Sofrada Canlar’ programında Alevi-Bektaşi kanaat önderleri ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldi. Uygur, programda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin bu birlik ve beraberlik olduğunu ifade etti.
Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur'un yanı sıra AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Sivas milletvekilleri Hakan Aksu ve Rukiye Toy, İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ünal Karataş, Alevi-Bektaşi kanaat önderleri ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Uygur, Balıkesir, İstanbul ve Bursa'da düzenlenen benzer programlara değinerek, Sivas'taki buluşmanın da aynı ruhla gerçekleştiğini vurguladı. Konuşmasında Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli ve Pir Sultan Abdal'ı anarak, birlik ve beraberliğin önemini dile getirdi.
Uygur, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cem Evi Başkanlığı'nın 2022 yılında kurulduğunu ve cem evlerinin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirtti. 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' sözünü hatırlatan Uygur, birliğin sadece duyguda değil, yapılan işlerde de karşılık bulduğunu söyledi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise bölgedeki kardeşlik ve birlik beraberliğin önemini vurgulayarak, bu görüntünün dış dünyaya da gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Program, Uygur'un katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.