Bolu otel yangını: Avukat Gültekin, 8 yakınını kaybettiğini duyurdu

Bolu otel yangını: Avukat Gültekin, 8 yakınını kaybettiğini duyurdu
Bolu'daki otel yangınında 8 yakınını kaybeden Avukat Yüksel Gültekin, sorumluların cezalandırılmasını ve olayın unutulmamasını istedi.

Bolu'daki otel yangınında 8 yakınını kaybeden Avukat Yüksel Gültekin, duruşmanın ardından açıklamada bulundu. Gültekin, yangında oğulları Bilal Gültekin ve Enes Gültekin, kızı Rümeysa Gültekin, gelini Sena Gültekin ve 4 torununu kaybettiğini belirtti. Yaklaşık 1 saat süren yangında, otel sahiplerinin 2-3 kez odalarına çıkıp indiğini, ancak ailesinin 13'üncü katta, çocuklarının ise 6'ncı katta kaldığını söyledi.

Gültekin, yangının, garajdaki iki aracın örtbas edilme çabası nedeniyle daha büyük bir faciaya dönüştüğünü vurguladı. 61 yaşında olduğunu ve eşinin de aynı yaşta olduğunu belirten Gültekin, tüm ailesini kaybettiğini ve hayatlarının tek amacının, resepsiyonistten otel sahibine kadar sorumluların cezalandırılması olduğunu ifade etti. Savcıya teşekkür eden Gültekin, titiz bir soruşturma yürütüldüğünü ancak Turizm Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin de suçlu olabileceğini, kanun koruma kılıfı altında soruşturulmadıklarını belirtti.

Adalete güvendiğini vurgulayan Gültekin, davanın siyasallaşmasını istemediğini, suçluların yargılanmasını istediğini söyledi. Hayatı boyunca bu olayın takipçisi olacağını belirten Gültekin, kamuoyundan olayı unutmamalarını ve unutturmamalarını rica etti. Kaybettiği çocuklarının adını yaşatacak hayır işleri yapacaklarını ve bir vakıf kuracaklarını açıkladı. 8 çocuğunu kaybetmenin acısını dile getiren Gültekin, her gün 4 torununa balon taktığını ve onların anısını yaşatmaya çalıştığını anlattı. (DHA)

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.