Bornova Belediyesi, Engelliler Haftası'nda Doğayla Buluştu

Bornova Belediyesi, Engelliler Haftası'nda Doğayla Buluştu
Bornova Belediyesi, Dünya Engelliler Haftası'nda engelli bireyler ve ailelerini doğayla buluşturan bir etkinlik düzenledi.

Bornova Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası'nı "Farkındayız, Birlikte Güçlüyüz" sloganıyla kutladı. Erzene Mahallesi 19 Mayıs 1919 Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, engelli bireyler ve aileleri doğayla iç içe vakit geçirdi. Fidan dikimi, boyama etkinlikleri ve çeşitli oyunlar, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve eşi Beste Eşki'nin de katıldığı etkinlikte, Başkan Eşki çocuklarla birlikte fidan dikti. Renkli palyaçolar, yüz boyama stantları ve oyun alanları da çocuklara özel olarak hazırlanmıştı. Etkinliğin amacı, engelli bireylerin toplumsal hayata tam entegrasyonunu desteklemek ve farkındalık oluşturmaktı.

Başkan Eşki, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Engellilik bir eksiklik değil, toplumsal bir sorumluluktur. Bornova’da bu sorumluluğu hep birlikte taşıyoruz. Fidan dikimiyle sadece doğayı değil, dayanışmamızı da büyütüyoruz. Çocuklarımızın gözlerindeki mutluluk, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Engelleri birlikte aşacağımıza olan inancımız tam." şeklinde konuştu. Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri, 16 Mayıs Cuma günü saat 14.00’te Büyükpark’taki Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenecek "Dansla Farkındalık" etkinliği ile devam edecek.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.