Bornova'da pasta yarışmasıyla kursiyerler geleceğe umutla bakıyor
İzmir Bornova Belediyesi, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası ve İzmir Soroptimist Kulübü işbirliğiyle düzenlenen İstihdam Garantili Pastacılık ve Ekmekçilik Kursunda, Evka-3 Mutfak Atölyesi'nde heyecanlı bir pasta yarışması gerçekleştirildi.
Yarışmaya 38 kursiyer, 8 takım halinde katıldı. Jüri üyeleri arasında İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen, İzmir Soroptimist Kulübü Başkanı Beril İşçioğlu Özüner, Bornova Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Yasin Barut ve alanında uzman diğer isimler yer aldı. Kursiyerler, eğitim boyunca öğrendiklerini ve hayal güçlerini kullanarak hazırladıkları pastaları jüri üyelerine sundular. Jüri, sunum, lezzet ve teknik beceri kriterlerini değerlendirerek kazananları belirledi.
"Okyanus" ve "Pasta Perileri" ekipleri birinciliği paylaşırken, "Hamurdan Uzaya" ikinci, "Denizkızı" ekibi ise üçüncü oldu. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yarışmanın önemine değinerek, bu tür projelerin gençlere sadece meslek kazandırmakla kalmayıp, hayata tutunmaları için de fırsat sunduğunu belirtti. Başkan Eşki, "Belediyecilik artık sadece yol yapmakla sınırlı değil. Gençlerin hayatına dokunmak, onları geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz. Bu kurslarla hem nitelikli iş gücü yaratıyoruz hem de kadınların ve gençlerin istihdamına destek oluyoruz." şeklinde konuştu. 18-35 yaş arası 34 kadın ve 4 erkek olmak üzere toplam 38 kursiyerin katıldığı 300 saatlik kursun ardından kursiyerler kalfalık belgesi almaya hak kazanacak.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.