Boyabat'ta maden projesi protesto edildi: ÇED toplantısı iptal
Sinop'un Boyabat ilçesi Kovaçayır köyünde planlanan maden projesinin ÇED toplantısı, yurttaşların yoğun protestoları nedeniyle iptal edildi. "Madenci şirket Boyabat’tan defol" ve "Madene hayır" sloganları eşliğinde gerçekleşen protestolar sonucu, toplantı başlamadan sona erdirildi.
Toplantıda, Cengiz Holding'in Boyabat'ta 122 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda gerçekleştirmeyi planladığı maden projesine karşı yurttaş tepkisi büyük oldu. Yetkililer, kısa süreli bir beklemenin ardından, toplantının devam edip etmeyeceğine karar verdiler. Cengiz Holding temsilcileri toplantının yapılmasında ısrarcı olsa da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, yurttaşların yoğun tepkisi nedeniyle toplantıyı gerçekleştiremediklerini açıkladılar.
Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz ve CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden resmi bir tutanak tutmalarını talep etti. Ancak yetkililer, jandarma eşliğinde alandan ayrıldı ve resmi bir tutanak tutulmadı. Yurttaşlar ise kendi tutanaklarını hazırlayarak, yüzlerce imzanın yer aldığı "Kovaçayır ve çevresinde maden istemiyoruz" tutanağıyla durumu belgeledi. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, TİP, Sol Parti, Emek Partisi, Saadet Partisi ve birçok meslek odası ile çevre örgütü, ÇED toplantısına katıldı.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.