Bozüyük'te 23. Geleneksel Aşure Günü kutlandı
Bozüyük'te, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ve Cemevi tarafından 23. Geleneksel Aşure Günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, protokol üyeleri, Bozüyük Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Ali Merdan Erdoğan, dernek yönetimi, üyeleri ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Ali Merdan Erdoğan'ın açılış konuşmasının ardından protokol üyeleri konuşmalarını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu, yaptığı konuşmada Cemevi'nin inşasının uzun sürmesini ve nihayet tamamlanmasını anlattı. Aşure gününün birlik ve beraberlik adına önemini vurgulayarak Hacı Bektaş-ı Veli'nin 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' sözünü hatırlattı.
Protokol konuşmalarının ardından Volkan Gögülter, Veli Ebrişim, Sücaaddin Veli Semah Ekibi, Gürdal Bozkurt, Celal Adamhan ve Şener Arda'nın sahne aldığı yöresel sanatçılar programı, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlikte tüm katılımcılara aşure ikram edildi. Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu, Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya gelmenin mutluluğunu dile getirdi ve emeği geçenlere teşekkür etti, birlik ve beraberlik mesajını yineleyerek 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.