Bursa'da 376 sanayi tesisi ve 91 atıksu arıtma tesisi denetleniyor

Bursa'da 376 sanayi tesisi ve 91 atıksu arıtma tesisi denetleniyor
Murat Kurum'un talimatıyla Bursa'daki 376 sanayi tesisi ve 91 atıksu arıtma tesisi denetleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bakan Murat Kurum'un Bursa'daki Nilüfer Çayı, Gemlik Körfezi ve İznik Gölü'nde yaptığı incelemelerin ardından kapsamlı bir denetim başlattı. Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 376 sanayi tesisi ile 91 atıksu arıtma tesisinin denetlendiğini duyurdu.

Bakan Kurum'un helikopterle yaptığı incelemelerin görüntülerinin de paylaşıldığı açıklamada, Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında Marmara'ya kıyısı olan illerde denetimlerin devam ettiği belirtildi. Bakan Kurum'un Bursa'daki denetimler için özel talimat verdiği de vurgulandı.

Açıklamada, 'ekiplerimizce Bursa’daki, 376 sanayi tesisi ile 91 atıksu arıtma tesisinde denetim başlatıldı' denildi. Bu denetimlerin Marmara Denizi'nin korunması için büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.