Bursa'da CHP gençliğinden miting yürüyüşü: 'Sandığı getirin, küfemiz var'

Bursa'da CHP gençliğinden miting yürüyüşü: 'Sandığı getirin, küfemiz var'
CHP gençliği, Bursa'daki miting öncesi yürüyüşte iktidarı eleştirerek, 'küfeyi taşımaya hazırız' dedi.

CHP Gençlik Kolları, Bursa'da düzenlenecek olan "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginden önce, CHP milletvekillerinin de katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eski Atatürk Stadyumu'ndan başlayıp Kent Meydanı'na kadar uzanan yürüyüşe, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa Gençlik Kolları Başkanı Berkcan Bora ve diğer parti yetkilileri eşlik etti.

Yürüyüş boyunca "Cumhurbaşkanı İmamoğlu", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz", "Diplomasız Erdoğan" gibi sloganlar atıldı. "Gençlik galip gelecek" pankartı ve "İmamoğlu her yerde", "Zamlar geri alınsın", "Ya adalet ya sefalet" yazılı dövizler taşındı. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'ın yürüyüşe katılımı gençler tarafından büyük ilgiyle karşılandı ve "Yargıda iktidarın ne işi var" sloganları atıldı.

Yürüyüşte konuşan bir CHP'li genç, elindeki küfeyi başının üstüne koyarak şunları söyledi: "Biz bu küfeyi Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu'na verene kadar taşıyacağız. İktidarın mensupları bize 'Onların sırtında küfe yok, bizden çok şey istiyorlar' demişti. Sandığı getirin, bizim küfemiz var, küfeyi taşımaya hazırız." CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ise gençlerin Mahmut Tanal'ın duruşuna duyduğu hayranlığı dile getirerek, gençlerin 1932 Bursa Nutku'ndaki Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerindeki öngörüye bağlı olduğunu ve mevcut siyasi baskılara rağmen mücadeleye devam ettiklerini vurguladı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.