Bursa'da lodos hayatı felç etti: Pazar çadırları devrildi
Bursa'da, saatte 54 kilometreye ulaşan şiddetli lodos, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Osmangazi ilçesinde kurulan açık hava pazarında, kuvvetli rüzgar nedeniyle birçok çadır ve tezgah devrildi. Pazarcılar, devrilen tezgahların uçmasını önlemek için mücadele ederken, bu anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Öğleden sonra başlayan lodosun akşam saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları, olası çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi risklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Rüzgarın şiddeti, özellikle açık alanlarda bulunan vatandaşlar için tehlike oluşturdu.
Devrilen çadır ve tezgahların yarattığı karışıklık, pazar alanında kısa süreli bir aksamaya neden oldu. Pazarcılar, hasar tespiti ve tezgahların yeniden düzenlenmesiyle meşgul olurken, yetkililer de olası olumsuzlukları önlemek için önlemler aldı.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.