Bursa'da orman yangını tehlikesi: Harmancık ilçesinde 3 mahalle boşaltıldı

Bursa'da orman yangını tehlikesi: Harmancık ilçesinde 3 mahalle boşaltıldı
Bursa'nın Harmancık ilçesindeki 3 mahalle, orman yangını tehlikesi nedeniyle boşaltıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarının devam etmesi nedeniyle Harmancık ilçesinde bulunan Çamoğlu, Ilıcaksu ve Dutluca mahallelerinin tahliyesine karar verdi. Belediye, bu mahallelerde yaşayan vatandaşların güvenlikleri için acil tahliye işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, BURULAŞ'a ait 16 araç ve ekipmanın vatandaşların tahliyesini sağlamak üzere bölgede hazır beklediği belirtildi. Açıklamada, yangınlarla mücadelede görev alan tüm ekiplere teşekkür edildi ve söndürme çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Yangınların devam ettiği ve risk seviyesinin yüksek olması nedeniyle alınan tahliye kararının, vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla verildiği vurgulandı. Yetkililer, tahliye işlemlerinin kontrollü bir şekilde yürütüldüğünü ve vatandaşlara gerekli desteğin sağlandığını bildirdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.