Çankaya Belediye Başkanı Güner: Halkla iç içe belediyecilik
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Tele 1 TV’de yayınlanan "Habere Doğru" programında yaptığı açıklamada, belediyeciliğin halkla iç içe yapılan bir iş olduğunu vurguladı. Güner, seçim vaatlerini yerine getirdiklerini, Çankaya'da vatandaşlarla buluşmaya devam ettiklerini ve sorunlarını dinlediklerini söyledi. Halkın, sadece hizmet değil, sorunlarıyla ilgilenen bir belediye başkanı görmek istediğinin altını çizdi.
Ekonomik zorlukları göz önünde bulundurarak, vatandaşların talepleri doğrultusunda Cebeci ve Sokullu'da iki kent lokantası açtıklarını ve büyük ilgi gördüğünü belirten Güner, bu hizmeti yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. İller Bankası'nın gelirlerinden yüzde 40 kesinti yapılmasına rağmen, Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatını durdurmadıklarını ve bir buçuk ay içinde açılışa hazır hale geleceğini duyurdu. Merkezin, Kültür Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları ve özel sektörün de kullanımına açık olacağını belirtti.
Güner, 19 Mayıs'ta açılan Çankaya Gençlik Merkezi'nin gençlere ücretsiz akşam yemeği desteği, podcast stüdyosu, çalışma salonları, sinema salonu ve meslek edindirme programları gibi olanaklar sunduğunu ve Türkiye'ye örnek olacağını söyledi. Çankafe sayısını artırmayı planladıklarını, ikinci bir gece kreşi için hazırlıkların sürdüğünü ve emekli lokallerinin de yakın zamanda hizmete gireceğini duyurdu. Ayrıca, Alzheimer Demans Takip Sistemi'nin dağıtımına başlandığını ve Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nun yenilenmesi için çalışmaların başlayacağını belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.