Çankaya Belediyesi'nden İklim Adaleti Paneli: Sürdürülebilir ve Eşitlikçi Bir Dünya İçin Çözüm Önerileri

Çankaya Belediyesi'nden İklim Adaleti Paneli: Sürdürülebilir ve Eşitlikçi Bir Dünya İçin Çözüm Önerileri
Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği "İklim Adaleti ve İnsan Hakları" paneli, iklim kriziyle mücadelede yerel yönetimlerin rolünü, sosyal adaleti ve sürdürülebilir çözüm önerilerini ele aldı.

Çankaya Belediyesi, iklim krizine karşı yerel yönetimler düzeyindeki çalışmalarını sürdürerek, "İklim Adaleti ve İnsan Hakları" paneline ev sahipliği yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nden uzmanların katılımıyla gerçekleşen panelde, iklim adaleti ve insan hakları çerçevesinde sürdürülebilir ve eşitlikçi bir dünya için çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen panelde, ABB İklim Değişikliği ve Temiz Hava Şube Müdürü Mustafa Taşdemir, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyla Suzan Gökalp, ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Balaban, avukat Duygu Kulaç, GTE Proje yöneticileri Engin Koç ve Kemal Demirkol konuşmacı olarak yer aldı. Çankaya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Filiz Aydın ise panelin moderatörlüğünü üstlendi.

Panelin ilk bölümünde, Çankaya ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri'nin temsilcileri iklim değişikliğiyle mücadelede yerel yönetimlerin rolünü ve ulusal-uluslararası iklim mevzuatındaki güncel gelişmeleri değerlendirdi. İkinci bölümde ise akademisyenler, iklim adaleti ve insan hakları arasındaki ilişkiyi ele alarak, suya erişim, barınma, gıda güvenliği ve sağlık hizmetleri gibi temel hakların iklim krizinden nasıl etkilendiğini tartıştılar. Çankaya Belediyesi'nin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Aydın, sosyal adaleti ön planda tutan politikalar geliştirdiklerini ve Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı hazırlıklarını tamamladıklarını vurguladı. Panelde ayrıca, gündemde olan İklim Kanunu tasarısı da değerlendirildi ve akademisyenler, bu tür ortak çalışmaların yasal düzenlemelere katkı sağlayarak daha etkili sonuçlar doğuracağına dikkat çekti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.