Çiğli Belediyesi, 26 Mahallede Hızlandırılmış Moloz Toplama Çalışması Başlattı
Çevre ve görüntü kirliliğini önlemek amacıyla Çiğli Belediyesi, ilçedeki moloz toplama çalışmalarını hızlandırdı. 26 mahalleyi kapsayan çalışma, haftanın belirli günlerinde mahalle bazlı olarak gerçekleştiriliyor. Belediye yetkilileri, molozların çöp olmadığını ve gelişi güzel bırakılmaması gerektiğini vurguladı.
Pazartesi Evka 5, Ataşehir, Atatürk, Yeni Mahalle; salı Balatçık, Maltepe, Aydınlıkevler; çarşamba Egekent, Çağdaş, İzkent, Evka 2, Evka 6, Ahmet Taner Kışlalı; perşembe Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İnönü, Uğur Mumcu, Ahmet Efendi, Şirintepe, Köyiçi; cuma Küçük Çiğli ve Güzeltepe; cumartesi ise Esentepe ve Yakakent'te moloz toplama işlemleri yapılıyor. Vatandaşlar, inşaat, ev eşyası ve budama atıklarını bu planlı çalışma sayesinde uygun şekilde teslim edebiliyor.
Çiğli Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Kabahatler Kanunu'na göre molozların çöp konteynerlerinin yanına, kaldırımlara veya boş alanlara bırakılmasının yasak olduğu ve cezai yaptırım uygulandığı hatırlatıldı. Moloz toplama hizmetinden yararlanmak isteyenlerin 444 35 52 numaralı Çiğli Belediyesi Çağrı Merkezi'ni arayarak 3012 dahili numarasından yetkililere ulaşabilecekleri belirtildi. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, temizlik hizmetlerini yoğunlaştırdıklarını ve moloz toplama çalışmalarına hız kazandırdıklarını, halkın da bu çalışmalara sahip çıkmasının önemini vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.