Çiğli Belediyesi'nden İşsizlik Mücadelesine Yeni Proje: Şeker ve Pasta Kursları

Çiğli Belediyesi'nden İşsizlik Mücadelesine Yeni Proje: Şeker ve Pasta Kursları
Çiğli Belediyesi, işsizliğe karşı şeker ve pasta kursları başlatarak kalfalık belgesi ve iş garantisiyle istihdama destek sağlıyor.

Çiğli Belediyesi, işsizliğe karşı yeni bir adım atarak gıda sektöründe artan eleman ihtiyacını karşılamayı hedefleyen bir projeyi hayata geçirdi. Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen ve Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç ile yapılan protokol ile şeker ve pasta yapımı kursları başlatıldı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenecek kurslar, katılımcılara hem kalfalık belgesi alma hem de iş garantisiyle istihdama dahil olma fırsatı sunuyor. Başkan Yıldız, bu tür projelerin bireysel gelişime ve toplumun ekonomik kalkınmasına katkıda bulunduğunu belirterek, işsizlikle mücadelede somut adımlar attıklarını vurguladı. Çiğli Belediyesi'nin temel hedeflerinden birinin, halkına doğrudan fayda sağlayacak projeler üretmek olduğunu, işsizliğin bireyleri, aileleri ve toplumu etkileyen önemli bir sorun olduğunu ve bu nedenle istihdam yaratacak ve meslek edindirme imkanı sunacak çalışmalara öncelik verdiklerini ifade etti.

Başkan Yıldız, ayrıca kadınların ve gençlerin bu projelerde yer almasının önemini dile getirerek, kadınların iş hayatına katılımının ve gençlerin erken yaşta meslek sahibi olmasının toplumun geleceğini güçlendirdiğini belirtti. Şeker ve pasta yapımı kurslarının hem el becerilerini geliştireceğini hem de gıda sektöründe istihdamı artıracağını, kursiyerlerin kalfalık belgesi alarak iş bulma fırsatı yakalayacağını ve belediyenin sadece eğitim değil, iş garantisi de sunduğunu açıkladı. Belediye, benzer meslek edindirme kurslarını sürdürmeyi ve gelecekte farklı sektörlere yönelik programlar açmayı planlıyor; gençler ve iş arayanlar için yeni fırsatlar yaratmayı hedefliyor.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.