Diyarbakır'da 49 derece sıcaklık: Caddeler boş kaldı
Diyarbakır'da termometreler 49 dereceyi gösteren yüksek sıcaklıklar nedeniyle kent sakinleri öğle saatlerinde cadde ve sokaklardan uzak durmayı tercih etti. Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü'nün yüksek sıcaklık uyarısı yaptığı Diyarbakır'da, vatandaşlar serinlemek için kafe ve pastanelerde soğuk tatlı ve içecekler tüketti.
Özellikle soğuk baklava, vatandaşların en çok tercih ettiği tatlı oldu. Bingöl'den Diyarbakır'a gelen Nurettin Ergün, aşırı sıcak nedeniyle soğuk baklava tercih ettiklerini belirtti. Diyarbakır'da yaşayan Sadrettin Akdemir ise sıcak havalarda sıklıkla soğuk baklava tükettiklerini ifade etti.
Yüksek sıcaklıkların etkisiyle Diyarbakır'ın cadde ve sokakları öğle saatlerinde neredeyse boş kaldı. Vatandaşların kapalı mekanlara sığınmasıyla kent merkezinde hareketlilik azaldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.