Diyarbakır'da sağlık emekçileri 8. Dönem TİS taleplerini açıkladı

Diyarbakır'da sağlık emekçileri 8. Dönem TİS taleplerini açıkladı
Diyarbakır'daki sağlık emekçileri, 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nde (TİS) çeşitli iyileştirmeler ve yasal düzenlemeler talep etti.

Diyarbakır'da acil sağlık hizmetlerinde görev alan sağlık emekçileri, 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Yöneticisi Aynur Ülgen, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Ambulans Servisi Başhekimliği önünde düzenlediği basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Ülgen, sağlık hizmetlerinin ağır ve tehlikeli işler arasında yer aldığını vurgulayarak, fiili hizmet süresinin yıllık 90 gün üzerinden tüm emekçilere ödenmesi ve geçmiş yılların da kapsanmasını istedi. Ayrıca, 3600-7200 arası ek gösterge uygulamasının tüm sağlık emekçilerine uygulanmasını talep etti. Açıklamada, 112 acil sağlık hizmetlerinde çalışanların sorunlarının giderek arttığı ve bu sorunların büyük bir kısmının sağlık politikaları ve sağlık sisteminden kaynaklandığı belirtildi. Yasal düzenleme yapılması gerektiği ve 8. Dönem Toplu Sözleşme'de bu sorunların çözüme kavuşturulması için mücadele edileceği ifade edildi.

Ülgen, grev hakkı içeren bir sendika yasası çıkarılmasını, OECD ortalamasında kadrolu güvenceli personel istihdam edilmesini ve sözleşmeli çalışanların 657 4/a kapsamına alınmasını istedi. Yoksulluk sınırının üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret verilmesi, son TİS'de verilen ancak emekliliğe yansımayan ilave ek zammın emekliliğe yansıtılması, vergi adaletinin sağlanması ve emekçilerden alınan verginin yüzde 10'da sabitlenmesi talepleri arasında yer aldı. Bunlara ek olarak, idarecilerin seçimle belirlenmesi, muayene, tedavi ve ilaçta ücret alınmaması, psikiyatrik vakalarda kolluk kuvvetlerinin ambulansa eşlik etmemesinin sağlanması, OHAL/KHK'lerin iptal edilmesi ve ihraçların işlerine iade edilmesi de talepler arasında yer aldı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.