Diyarbakır'da yangın: Anne ve 3 çocuk hayatını kaybetti
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, yangında dumandan etkilenen ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Vali Zorluoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, yangında ölü sayısının 4'e yükseldiğini ve hayatını kaybedenlerin bir anne ile 3 çocuğundan oluştuğunu duyurdu.
Vali, "Kurban Bayramı arifesinde Diyarbakır'da çok acı bir olay yaşadık. Bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. 3'ü çocuk olmak üzere toplam 4 vatandaşımız dumandan etkilenerek hayatını kaybetti. İtfaiye, AFAD, UMKE ve emniyet birimleri olay yerine hızlıca müdahale etti ve 30'dan fazla kişi binadan tahliye edildi. 13 yaralıdan 3'ü taburcu olurken, 10'u hastanelerde tedavi altındadır. Bunlardan 9'unun durumu iyi, 1'inin ise orta düzeydedir. Hayatını kaybeden anne ve 3 çocuğuna Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına ve Diyarbakır halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.
Yangının çıkış sebebinin henüz belirlenemediğini belirten Vali Zorluoğlu, hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığını, ihmal durumunda sorumluların hesap vereceğini söyledi. Vali, ilk bulgulara göre, ailenin yangından kaçarken merdivenlerde yoğun dumandan etkilendiğini ve hayatını kaybettiğini belirtti. Hayatını kaybedenlerin kimlik bilgilerini paylaşmayan Vali Zorluoğlu, Adli Tıp Kurumu önünde yakınlarının toplandığını da aktardı. Yangınla ilgili detaylı bilgiler daha sonra Valilik tarafından paylaşılacaktır.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.