Ereğli'de orman yangını uyarısı: Vatandaşlar 112'yi arasın
Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, son günlerde artan orman yangınları nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaya davet etti. İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, duman ya da kıvılcım görülmesi durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi, jandarma ve muhtarlıklara haber verilmesini istedi.
Yaz aylarında orman yangınlarının sıklaştığına dikkat çeken Ateş, ülke genelindeki yangınlarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Bursa, Karabük, Uşak, Sakarya-Bilecik, Antalya, Kahramanmaraş gibi illerde yaşanan yangınlarda hektarlarca ormanlık alanın zarar gördüğünü hatırlatan Ateş, 26 Temmuz'da Ereğli'de Topçalı Mahallesi'nde başlayan ve Dağlar Mahallesi'ne sıçrayan büyük yangına müdahale edildiğini ve sabaha karşı kontrol altına alındığını belirtti.
Yangın söndürme çalışmalarına katılan tüm ekiplere, kurumlara ve vatandaşlara teşekkür eden Ateş, açık alanlarda ateş yakılmaması, anız yakılmaması, sigara izmaritlerinin doğaya atılmaması ve olası bir yangın durumunda 112, jandarma ve muhtarların aranması çağrısında bulundu. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a da teşekkürlerini iletti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.