Erzincanlı terzi İran'da kaçırıldı: Aileden fidye talebi ve işkence görüntüleri

Erzincanlı terzi İran'da kaçırıldı: Aileden fidye talebi ve işkence görüntüleri
Erzincan'da terzilik yapan Salim Özbek, İran'da kaçırıldı; aileden 30 bin dolar fidye isteniyor ve işkence görüntüleri paylaşıldı.

Erzincan'da terzilik yapan 45 yaşındaki Salim Özbek'in, dini nikah kıydığı İran'da yaşayan kadını getirmek için gittiği İran'da kaçırıldığı iddia ediliyor. Aile, kaçırılan Özbek'in işkence gördüğünü gösteren görüntüler ve 'Kulağını kesip göndereceğiz' şeklinde tehdit içeren mesajlar aldığını, 30 bin dolar fidye istendiğini belirtiyor.

Özbek'in ağabeyi Ali Özbek, kardeşinin bir ay önce İran'a gidip güvenlik sorunları nedeniyle geri döndüğünü, geçen hafta tekrar gittiğini ve o tarihten beri haber alınamadığını söyledi. Ali Özbek, kaçırılan kardeşinin hayatından endişe duyduklarını dile getirerek yetkililerden yardım istedi. Özbek, Özbekistan uyruklu olduklarını ancak 30 yıldır Türkiye'de yaşadıklarını ve Türkiye'yi evleri olarak gördüklerini vurguladı.

Salim Özbek'in yeğeni Muhammet Özbek de amcasının yıllar önce eşinin üç çocuğunu alıp kaçtığını ve daha sonra İran'da yaşayan bir kadınla imam nikahı kıydığını anlattı. Amcasının eşini getirmek için İran'a gittiğini, ancak kaçırıldığını ve fidye istendiğini belirten Muhammet Özbek, İran Konsolosluğu'na bilgi verildiğini ve amcasının hayatından endişe duyduklarını ifade etti. Aile, Salim Özbek'in kendi halinde biri olduğunu ve kimseyi tanımadığını, sadece eşini getirmek için İran'a gittiğini belirtti.

235248-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum